Δικηγορικές εκλογές: Πρώτος στην Αθήνα ο Βασίλης Αλεξανδρής

Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα

Δικηγορικές εκλογές: Πρώτος στην Αθήνα ο Βασίλης Αλεξανδρής

Στις κάλπες προσήλθαν οι δικηγόροι της χώρας προκειμένου να αναδείξουν τους νέους προέδρους και τα νέα ΔΣ για την επόμενη τετραετία.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής 46 Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν εκλέξει προέδρους, ενώ στους Συλλόγους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η αναμέτρηση θα συνεχιστεί σε δεύτερο γύρο στις 2 και 4 Μαρτίου.

Στην Αθήνα, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, πρώτος με ποσοστό 34,68% και 3.851 ψήφους ανεδείχθη ο ανεξάρτητος του χώρου της Κεντροαριστεράς, ποινικολόγο Βασίλης Αλεξανδρή, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε το 23,19% και 2.575 ψήφους. Ο κ. Αδαμόπουλος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, αλλά στις εκλογές του ΔΣΑ συμμετείχε χωρίς να έχει λάβει το γαλάζιο χρίσμα. Τρίτος (δεν θα συμμετέχει στον β’ γύρο), αναδείχθηκε ο Βασίλης Παπαστεργίου από τον ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε το 13,26% και 1.473 ψήφους.

Εκτός από τα αποτελέσματα αξίζει να αναφερθεί και το ποσοστό συμμετοχής των δικηγόρων της Αθήνας σε αυτή την αναμέτρηση. Από τους 21.471 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 12.367 που αντιστοιχούν σε ποσοστό 57,6%.

Στον Πειραιά, στον β’ γύρο θα αναμετρηθούν ο Γιώργος Σταματογιάννης με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητοι Δικηγόροι Πειραιά» που ήρθε πρώτος με 34,71% και 455 ψήφους και ο Γιάννης Καρδαράς με τον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΣΠ» (16,48%, 216 ψήφοι).

Στη Θεσσαλονίκη στον β’ γύρο θα συμμετέχουν ο Νίκος Βαλεργάκης (που προέρχεται από τη ΝΔ) -πρώτος με ποσοστό 25,48% και 1.010 ψήφους- και η Γιάννα Παναγοπούλου(ανεξάρτητη, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) - 15,54% και 616 ψήφοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top