Τo ΔΝΤ δικαιώνει τον Κερκυραίο κ��υρέα που είχε φτάσει ως τον... Όλι Ρεν

Βλέπει το όνειρό του να παίρνει "σάρκα και οστά"

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η υπόθεση του Σπύρου Πρίφτη, ενός Κερκυραίου κουρέα που είχε στείλει γράμμα στον Όλι Ρεν, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί μιας παλιότερης νομοθετικής διάταξης που τον εμπόδιζαν να ανοίξει το δικό του κουρείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μολονότι το επάγγελμα θεωρητικώς δεν ήταν κλειστό.

Χάρη και στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ο νόμος άλλαξε το 2013, απλουστεύοντας τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι και τα κουρεία-κομμωτήρια.

Ο κ. Πρίφτης απευθύνθηκε, εκ νέου, και στην αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, η οποία του απάντησε πριν λίγες ημέρες πως συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη μείωση των μη αναγκαίων περιορισμών και για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας κομμωτηρίου.

Όσον αφορά την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, το ΔΝΤ συνιστά στον κ. Πρίφτη να απευθυνθεί στην Κομισιόν γιατί αυτή έχει τόσο τη γνώση όσο και τη δικαιοδοσία ώστε να συμβουλεύει τις εθνικές Αρχές επί του θέματος με βάση τις οδηγίες και τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τις δηλώσεις που έκανε πριν από ένα μήνα ο κ. Πρίφτης σχετικά με την τροπή που έπαιρνε το θέμα του...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top