Ξάνθη: Μαζεύουν μπουκάλια για να τα ανταλλάξουν με γάλα ή ψωμί!

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Ξάνθη: Μαζεύουν μπουκάλια για να τα ανταλλάξουν με γάλα ή ψωμί!
Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» πολλές οικογένειες, αφού στερούνται ακόμα και βασικά αγαθά όπως είναι το γάλα και το ψωμί.

Οι κάτοικοι της Ξάνθης προσπάθησαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα με τη συλλογή γυάλινων μπουκαλιών.

Συγκεντρώνουν λοιπόν, μια μεγάλη ποσότητα από μπουκάλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και στη συνέχεια τα ανταλλάζουν με… αγαθά σε μίνι μάρκετ, παντοπωλεία και περίπτερα της πόλης.

Ο ιδιοκτήτης ενός ψιλικατζίδικου σε συνοικία της πόλης, ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι πελάτες πληρώνουν για γάλα, καφέ ή άλλα είδη που διαθέτει προς πώληση στο κατάστημα του όχι με ρευστό, αλλά… με μπουκάλια ποτών και αναψυκτικών.

Η συλλογή ανακυκλώσιμων μπουκαλιών σίγουρα δεν αποτελεί πρωτόγνωρη πρακτική για την περιοχή, το γεγονός όμως ότι κάποιοι πλέον στηρίζονται σε αυτή για μερίδα των συναλλαγών τους σίγουρα προκαλεί προβληματισμό.

«Πριν λίγο μια κάτοικος της περιοχής μου έφερε μια σακούλα με μπουκάλια που τα είχε μαζέψει από τα σκουπίδια για να πάρει καφέ» σημειώνει ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου, ενώ όπως εξηγεί συνήθως το κάθε μπουκάλι αγοράζεται προς 10 λεπτά περίπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top