Σε απόγνωση οι Κεφαλονίτες: "Είμαι 50 ετών, το μαγαζί μου καταστράφηκε, να μεταναστεύσω;"

Συγκλονιστική μαρτυρία- Ο κ. Βαγγέλης είδε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται

Σε απόγνωση οι Κεφαλονίτες: "Είμαι 50 ετών, το μαγαζί μου καταστράφηκε, να μεταναστεύσω;"

Σε απόγνωση βρίσκεται ο κύριος Βαγγέλης Μαρούλης από την Κεφαλονιά ο οποίος είδε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που «χτύπησαν» το νησί σε διάστημα 8 ημερών.

«Στο Ληξούρι έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο μηδέν. Είδαμε τους κόπους πολλών χρόνων 30 χρόνων, 40 χρόνων, 50 χρόνων να πηγαίνουν χαμένοι. Τα σπίτια μας διαλύθηκαν. Τα μαγαζιά μας έχουν γίνει μπάζα. Έρχεται τουριστική περίοδος και δεν έχουμε λιμάνι» λέει συγκλονισμένος στην εκπομπή «Μίλα».

Ο κ. Μαρούλης διατηρεί εστιατόριο στο Ληξούρι το οποίο έχει καταστραφεί, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις στο νησί του Ιονίου.

«Το 80% των κατοίκων ασχολείται με τον τουρισμό. Δεν υπάρχει λιμάνι, δεν υπάρχει ένα νοσοκομείο να αισθάνεται ο τουρίστας ασφάλεια, δεν υπάρχει εθνικό δίκτυο να πάει την βόλτα του. Αν δεν γίνουν αυτά γρήγορα και άμεσα, εκεί που φανταζόμαστε εμείς ότι θα έχουμε μια πτώση 70% λόγω του σεισμού, θα έχουμε μια πτώση παραπάνω, για να μην πω 100% και θεωρηθεί ότι είμαι υπερβολικός» λέει και προσθέτει: «Εγώ είμαι 50 χρονών και έχω αυτή την επιχείρηση από το 1988. Εγώ σε αυτήν την ηλικία τι να κάνω; Να μεταναστεύσω ή να κάνω κάποιο άλλο επάγγελμα από τη στιγμή που το κάνω τόσο χρόνια;»

Κάντε κλικ και βίντεο από την εκπομπή "Μίλα" και ακούστε την μαρτυρία του...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top