Στα όριά τους οι Κεφαλονίτες: Χωρίς στέγη και νερό μέσα στο κρύο

Κρίθηκε σεισμόπληκτη η περιοχή - Δείτε τι λένε οι κάτοικοι

Στα όριά τους οι Κεφαλονίτες: Χωρίς στέγη και νερό μέσα στο κρύο

Πρώτη ανάρτηση: 04/02/2014 10:37

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Η περιοχή της Παλικής έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή», παραδέχεται μιλώντας στο Star ο αντιδήμαρχος της Κεφαλονιάς και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Σπ. Ματιάτος.

Η περιγραφή του είναι ενδεικτική της κατάστασης: «Πολύς κόσμος είναι άστεγος, μένει σε καταυλισμούς, οι δρόμοι έχουν σηκωθεί… Μπήκα σε 10 σπίτια και κανένα δεν ήταν κατοικήσιμο. Όταν λέμε κανένα, κανένα».

Χωρίς νερό έχουν μείνει οι κάτοικοι

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων, όπως θα ακούσετε να λένε στο βίντεο, είναι πώς δεν έχουν νερό! Το νερό της ύδρευσης έχει αναμιχθεί με το νερό της αποχέτευσης με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον πόσιμο.

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το νερό. Θέλουμε νερό», λέει χαρακτηριστικά μια γυναίκα.

Φτάνουν σήμερα λυόμενα και χημικές τουαλέτες

Την ίδια ώρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της κυβ��ρνησης να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων. Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο νησί είδη πρώτης ανάγκης, 250 σκηνές, 1000 υπνόσακοι, λυόμενα και χημικές τουαλέτες, ενώ όπως σας είχαμε πει, η περιοχή κηρύχθηκε και επισήμως σεισμόπληκτη.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Star ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων, Σ. Σιμόπουλος, θα ανακοινωθούν σύντομα και συγκεκριμένα μέτρα, που θα ληφθούν, ενώ θα δοθούν και χρήματα τύπου επιδοτήσεις ή χαμηλότοκο δάνεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top