ΑΥΤΟΣ θα ήταν ο διάδοχος του Ομπάμα σε περίπτωση τρομοκρατίας!

Πρόκειται για τον υπουργό Ενέργειας, Έρνεστ Μονίζ

ΑΥΤΟΣ θα ήταν ο διάδοχος του Ομπάμα σε περίπτωση τρομοκρατίας!
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως ο υπουργός Ενέργειας, Έρνεστ Μονίζ είναι ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα που δεν ήταν παρών στην ομιλία του αμερικανού προέδρου για την κατάσταση της Ένωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο Έρνεστ Μονίζ βρισκόταν σε μυστική τοποθεσία, όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της ετήσιας προεδρικής ομιλίας στο Κονγκρέσο με έναν από τους υπουργούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο λόγος είναι η διασφάλιση της συνέχειας του κράτους, αν, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συμβεί κάτι σε όσους βρίσκονται εντός των χώρων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το βράδυ της Τρίτης και για διάστημα μίας ώρας, από τις 21.00, το σύνολο των εκπροσώπων των τριών εξουσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι 100 γερουσιαστές, οι εννέα δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο, καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του προέδρου για την κατάσταση της 'Ενωσης στο Κονγκρέσο, καθώς και κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του προέδρου κάθε τέσσερα χρόνια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top