Άνεργη πούλησε τα χρυσά της δόντια για να πληρώσει πρόστιμα του δήμου Πατρέων

Ήθελε να εξασφαλίσει 80 ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκεται μία μακροχρόνια άνεργη από την Πάτρα η οποία αναγκάστηκε να πουλήσει… τα χρυσά της δόντια προκειμένου να πληρώσει πρόστιμο που της είχαν βάλει από την υπηρεσία Νεκροταφείων του Δήμου Πατρέων.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου χρόνο

Τον Ιανουάριο του 2013 επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του δήμου για να λάβει παράταση σε σχέση με την μεταφορά των οστών της αδελφής της από κενοτάφιο. Την ενημέρωσαν πως δόθηκε η παράταση και θα την ειδοποιούσαν.

Οι μήνες περνούσαν, κανείς όμως δεν την ειδοποίησε. Υποστηρίζει πως επικοινώνησε ξανά με τον δήμο τον Αύγουστο του 2013 αλλά και πάλι δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις σε σχέση με τη λήξη της παράτασης, κάποια δε υπάλληλος την ενημέρωσε πως… θα την ειδοποιήσει.

Και ξαφνικά πριν από μερικές ημέρες έλαβε ειδοποιητήριο να πληρώσει πρόστιμο 80 ευρώ (20 ευρώ το μήνα για κάθε έναν από τους 4 μήνες που τα οστά της αδελφής της παρέμεναν στο κενοτάφιο και δεν είχαν απομακρυνθεί).

Η γυναίκα έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μακροχρόνια άνεργη και δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο. Όμως ήξερε πως ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να αποφύγει. Όπως είπε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, πούλησε δύο χρυσά δόντια που είχε προκειμένου να εξασφαλίσει 80 ευρώ και να τα δώσει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

«Είμαι μακροχρόνια άνεργη, δεν με είχαν ειδοποιήσει, όμως πήγα και πλήρωσα. Έστω και αν πούλησα τα χρυσά δόντια που είχα για να τα καταφέρω. Αλλά ρωτάω: Πόσοι άλλοι φτωχοί άνθρωποι είναι στη θέση μου;», είπε σε δημοσιογράφους της περιοχής.

Ο δήμος πάντως εισέπραξε τα χρήματα, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η τμηματάρχης των νεκροταφείων, γνωστή για την ευαισθησία της. Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο «απαλλαγή» εκ των υστέρων, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα πρέπει να ενημερωθεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top