Σκάνδαλο Τ.Τ. : Την Τρίτη η απολογία του Δ. Κοντομηνά

Πάνω από 2 εκατομμύρια βρέθηκαν στην... πιστωτική του κάρτα

Έφτασε η ώρα της απολογίας για τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά που εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον 9ο όροφο ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Την Τρίτη λήγει η προθεσμία που είχε λάβει και το πρωί στις 09:00 αναμένεται να τον επισκεφθεί ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, για να του θέσει ερωτήματα σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και αφορούν:

απάτη εις βάρος του Δημοσίου

άμεση συνέργεια σε απάτη κατ' εξακολούθηση

ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το πρωτοφανές ύψος της οφειλής του κατηγορούμενου επιχειρηματία, σ��ην πιστωτική κάρτα που του είχε χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ήταν χωρίς όριο, καθώς το χρέος -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- ανέρχεται σε 2.293.000 ευρώ.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο οι τράπεζες να δίνουν σχετικά υψηλά όρια σε πιστωτικές κάρτες επιφανών επιχειρηματιών, το ποσό αυτό, ίσως να μην έχει προηγούμενο ακόμα και για ιδιοκτήτες των τραπεζών.

Οι ανακριτικές αρχές -σύμφωνα με πληροφορίες- ερευνούν αν η χρήση της κάρτας γινόταν μόνο για αγορές ή και για ανάληψη μετρητών.

Η εταιρία πιστωτικών καρτών Postcredit και το δάνειο συνολικού ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε σε εταιρίες συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, είναι τα κομβικά σημεία που τον εμπλέκουν στην υπόθεση των κόκκινων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου καταλογίζει στον επιχειρηματία συνολική ζημιά εις βάρος του πιστωτικού ιδρύματος, που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ (!), καθώς, εκτιμά ότι τα δάνεια που έλαβε ο επιχειρηματίας, αντί να χρησιμοποιηθούν ως κίνηση κεφαλαίου του ομίλου DEMCO, κατέληξαν σε άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα από τα 21 εκατομμύρια, τα 14 εκ. ευρώ μπήκαν σε λογαριασμό της DΕΜΚΟ σε άλλη τράπεζα και 1,4 εκατομμύριο ευρώ κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό του Δημήτρη Κοντομηνά. 'Άλλα 4,4 εκ. μπήκαν σε λογαριασμό της SIXOMEN που είναι εταιρία του ίδιου επιχειρηματία και από εκεί κατέληξαν σε προσωπικό λογαριασμό του κυρίου Κοντομηνά, όπως σας είχαμε πει.

Την επόμενη μέρα όλο το ποσό διοχετεύεται σ��ην INTERCAPITAL TRUST. Ακολουθεί ανάληψη του ποσού και κατάθεσή του στην HONOUR INTERNATIONAL S.A., με πραγματικό δικαιούχο τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Όπως διαπιστώνει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας μέσα από μια πολύπλοκη και δαιδαλώδη διαδρομή ένα μεγάλο μέρος του δανείου των 21 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε στην DΕΜΚΟ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε, αλλά για την εξόφληση δανείου για την αγορά ακινήτου στην Αγγλία, που αποτελεί οικία της κόρης του.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με ανακοίνωσή του βέβαια αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top