Ψηφοφόρος Χρυσής Αυγής: Άνδρας, ιδιωτικός υπάλληλος, μεσαίου μορφωτικού επιπέδου

ΑΥΤΟ είναι το προφίλ όσων ψηφίζουν Χ.Α

Ψηφοφόρος Χρυσής Αυγής: Άνδρας, ιδιωτικός υπάλληλος, μεσαίου μορφωτικού επιπέδου

Άνδρες, ηλικίας 25 – 55 ετών, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και μεσαίου μορφωτικού επιπέδου είναι το προφίλ των αμετανόητων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με έρευνα της GPO

Οι ψηφοφόροι αυτοί, στην πλειοψηφία τους αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι» και όχι ακροδεξιοί, όπως θα φανταζόταν κανείς.

Συγκεκριμένα σε μια ιδεολογική κλίμακα από 1 – 10, όπου ένα είναι η άκρα Αριστερά και 10 η άκρα Δεξιά, το 40,3% των χρυσαυγιτών δηλώνουν μετριοπαθείς με κεντρώες θέσεις, ενώ το 27,2% παραδέχονται ότι είναι ακροδεξιοί.

Στην πλειοψηφία τους επίσης οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι άνδρες, αφού μόλις των 25% είναι γυναίκες, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις προφυλακίσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και δύο ακόμα βουλευτών, δεν χάνει τον πυρήνα που την στήριξε στις εκλογές του 2012.

image.jpg

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα της GPO το 24% των ψηφοφόρων είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, το 17% άνεργοι, ενώ ένα ακόμα 17% είναι συνταξιούχοι.

Παράλληλα το 16% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι ελεύθεροι επαγγελματίες (όχι επιστήμονες) και μόλις το 7% ελεύθεροι επαγγελματίες ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.

Στις τάξεις των Χρυσαυγιτών θα βρει κανείς ένα 5% που θα είναι αγρότες, ένα 5% που είναι νοικοκυρές, ένα 4% που δηλώνουν δημόσιοι υπάλληλοι, ένα 3% που είναι επιχειρηματίες και μόλις ένα 2% φοιτητές.

Τέλος, αναφορικά με το μορφωτικό τους επίπεδο, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι χαμηλού και μεσαίου μορφωτικού επιπέδου που ανήκαν στη μεσοαστική τάξη και δέχτηκαν τεράστιο πλήγμα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top