Σε παράλυση τα ΑΕΙ - όμηροι των υπαλλήλων οι φοιτητές

«Παγωμένες» εγγραφές, εξετάσεις και ορκωμοσίες λόγω της απεργίας

Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, συνεχίζοντας την ομηρία χιλιάδων φοιτητών, που αδυνατούν να εγγραφούν, να δώσουν εξετάσεις ή να πάρουν το πτυχίο τους!

Πρόκειται για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υποστηρίζοντας πως η κινητικότητα 1.439 υπαλλήλων θα «παραλύσει» τα πανεπιστήμια, το διοικητικό προσωπικό συνεχίζει τις απεργίες για πέμπτη εβδομάδα, ενώ, τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και οι πρυτάνεις, έχουν ζητήσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει θέσει ως προθεσμία την 9η Οκτωβρίου για να αποσταλούν από τους πρυτάνεις οι λίστες με τα προσόντα όλων των διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να επιλεγούν οι 1.439 που θα μπουν στη διαθεσιμότητα, τονίζοντας πως οι 626 θα μετακινηθούν σε άλλα ΑΕΙ και για τους υπόλοιπους γίνεται προσπάθεια να απορροφηθούν.

Όμηροι της κατάστασης είναι οι φοιτητές που δεν μπορούν να εγγραφούν, να δώσουν εξετάσεις ή να ορκιστούν πτυχιούχοι, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα παροχής δωρεάν σίτισης!

Στα οκτώ πανεπιστήμια που επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις έχει ανακοινωθεί παράταση των εγγραφών έως και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε πως οι πρωτοετείς μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα ακόμα και αν δεν έχουν εγγραφεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top