Αίγιο: 17 χρόνια κάθειρξη στον Θ. Βάκρινο για τη δολοφονία Θοδωρή Παναγούλια

Πανζουρλισμός στο δικαστήριo

Πρώτη ανάρτηση: 30/09/2013 14:17

Σε 17 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Θανάσης Βάκρινος, για τη δολοφονία του Θοδωρή Παναγούλια στην Εγκάλη Διακοπτού στις 30 Ιουλίου του 2006, καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία με τον πατέρα του.

Εντωμεταξύ, αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, στον Άρειο Πάγο θα υποβάλει ο Θ. Βάκρινος, όπως τόνισε ο συνήγορός του Θ. Χρονόπουλος σε δηλώσεις του.

Εντονες αντιδράσεις υπήρξαν από τους συγγενείς του καταδικασθέντος με την ανακοίνωση της ποινής, με την μητέρα του να δηλώνει ότι το παιδί της είναι αθώο, ενώ επέρριψε ευθύνες στην δικαιοσύνη καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε δίκαιη δίκη.

Ο παππούς του Θ. Βάκρινου σε δηλώσεις του είπε ότι "έθαψαν το ένα παιδί μου (εννοώντας τον Γ. Βάκρινο που σκοτώθηκε σε τροχαίο), τώρα θάβουν και το άλλο ζωντανό".

Αλλά και ο ίδιος ο Θανάσης Βάκρινος, ενώ κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας ήταν αρκετά ήρεμος, όταν ανακοινώθηκε η ποινή ξέσπασε προς τους δικαστές λέγοντας: Είμαι αθώος, είστε άδικοι.

vjbxhimsnd50312dc21372f.jpg

Πρωτόδικα ο Θανάσης Βάκρινος όπως και ο πατέρας του Γιάννης (που είχε πάρει μέρος στο τηλεπαιχνίδι "Φαρμα"και ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν μερικούς μήνες) είχαν κηρυχθεί αθώοι.

CACHE_650X650_1_128545.jpg

.
27733.jpg

Λίγα λόγια τη δολοφονία

Θυμίζουμε ότι ο άτυχος Θοδωρής Παναγούλιας βρέθηκε να ψυχορραγεί στις ράγες του τρένου στην Εγκάλη Διακοπτού.


Αρχικά, είχε θεωρηθεί από τις τότε Αρχές πως το παιδί είχε παρ��συρθεί από το τρένο, αλλά μετά προέκυψαν στοιχεία που έκαναν λόγο για «σκηνοθετημένο ατύχημα», εφόσον το τρένο δεν τον χτύπησε αλλά σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση έφερε χτύπημα στο κεφάλι.

Οι γονείς του 22χρονου Θοδωρή, Βασιλική και Δημήτρης Παναγούλιας αλλά και τα αδέλφια του ζητούν δικαίωση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει πως είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top