Νέες μελέτες για την διατροφή και τον καρκίνο

Στην Ελλάδα ο διακεκριμένος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ-Δείτε το βίντεο

Νέες μελέτες για την διατροφή και τον καρκίνο

​Ο διακεκριμένος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τις διατροφικές συνήθειες που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

Στην διάλεξη που έδωσε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Ευγενίδου» αναφέρθηκε στις νέες μελέτες για την σχέση τροφής και καρκίνου.

Πληροφορίες και στοιχεία παραθέτει αναλυτικά στο βιβλίο του, που έχει τίτλο «Η σωστή αντικαρκινική διατροφή».

«Τα γαλακτοκομικά ενώ αυξάνουν κατά 40% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες, στις γυναίκες μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 30%», είπε ο ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ.

Ο Νταβίντ Καγιάτ, υποστηρικτής του έργου του Συλλόγου φίλων-παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», υπήρξε πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου, μιας διεθνούς σύμβασης, που στόχο έχει οι πάσχοντες από καρκίνο να έχουν εύκολη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, είπε: «Θαυμάζω τη δουλειά του και το σπουδαίο του έργο μέσα από το Ίδρυμα ΑVEC που έχει ιδρύσει στη Γαλλία, με σκοπό την υποστήριξη της εξειδικευμένης έρευνας κατά του καρκίνου και της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο».

Στις 300 σελίδες του βιβλίου, «Η σωστή αντικαρκινική διατροφή», οι αναγν��στες μπορούν να βρουν ποιες τροφές έχουν αντιοξειδωτική δράση και γιατί δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο όλοι οι οργανισμοί στα ίδια συστατικά.

Μέρος των πωλήσεων του βιβλίου στην Ελλάδα θα δοθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου φίλων-παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Νταβίντ Καγιάτ επισκέφτηκε το ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ», ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και μίλησε με τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους.

Ο διάσημος γιατρός εξήρε το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και ιδιαίτερα της Πρόεδρου του, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

«Γι’ αυτό ήθελα να επισημάνω ότι με την απόφαση της Επιτροπής της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου, να σας βραβεύσει, νιώθουμε πολύ μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που θα είστε το επόμενο τιμώμενο πρόσωπο στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, στις 3 Φεβρουαρίου 2014», είπε ο Νταβίντ Καγιάτ.

Το όνομα του διάσημου ογκολόγου, αναγράφεται πλέον στον τοίχο των αστεριών καθώς με την προσφορά του, αποτελεί πλέον μέλος του Συλλόγου φίλων-παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

«Με λυπεί πάρα πολύ ένα πράγμα: Το ότι δεν έχουμε Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην Γαλλία! Σας ευχαριστώ που υπάρχετε!», είπε ο διακεκριμένος ογκολόγος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top