Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Δείτε ποιοι απεργούν όλη την εβδομάδα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα με τους καθηγητές να κάνουν… «ποδαρικό», πραγματοποιώντας πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Οι δάσκαλοι πραγματοποιούν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, ενώ προχωρούν σε απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία των Δημοσίων Υπαλλήλων τώρα έχει κηρύξει σήμερα τρίωρη παναττική στάστη εργασίας από τις 11:30 – 14:30, ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα απεργούν επίσης οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, ενώ πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμε��α, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Κινητοποιήσεις όμως θα έχουμε και στο χώρο της Υγείας, αφού από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης των νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30 το πρωί.

Δικηγόροι και εφοριακοί συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και το Σάββατο θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να αποφασιστεί η εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top