Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο ελληνικό Δημόσιο!

Περισσότερες από 800 υποθέσεις το 2013 στη Δικαιοσύνη

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο ελληνικό δημόσιο με το «πάρτι» των επιόρκων να συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, παρά την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου και των ποινών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο 2013 περισσότερες από 800 υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε πολλούς υπάλληλους του δημόσιου τομέα αποδίδονται σοβαρά αδικήματα, όπως σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση μεγάλων ποσών, νόθευση εγγράφων καθώς και παθητική δωροδοκία.

Από τις 800 υποθέσεις μέσα στο 2013 οι 455 αφορούν σε υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα, 272 σε αιρετούς κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση, 62 σε υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας και 11 σε διδακτικό προσωπικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική υπόθεση σε παραπομπή στην δικαιοσύνη ήταν διευθυντή του ΙΚΑ που ζητούσε 10.000 ευρώ για να διεκπεραιώσει υπόθεση πολίτη. Άλλη περίπτωση είναι υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που συνελήφθηκαν για παράνομη καταβολή συντάξεων, ενώ μια ακόμα υπόθεση αφορά σε υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών που υπεξαίρεσε 150.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top