Εκεί φτάσαμε: Βορειοελλαδίτες πάνε διακοπές στη Μυτιλήνη μέσω Τουρκίας!

Μεταβαίνουν οδικώς στο Αϊβαλί και από εκεί περνούν απέναντι στη Λέσβο…

Διακοπές στη Μυτιλήνη μέσω… Τουρκίας επέλεξε ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλή Αντωνίου, ο οποίος μίλησε στην Καθημερινή, οι Βορειοελλαδίτες «αναγκάζονται» να επισκεφθούν το νησί οδικώς μέσω Τουρκίας, καθώς το κόστος του εισιτηρίου για ένα ζευγάρι σε δίκλινη καμπίνα με αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής στο πλοίο που έρχεται μία φορά την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται περίπου στα 450 ευρώ.
Το ταξίδι διαρκεί περίπου 14 ώρες, ενώ όσοι επιλέγουν την οδική διαδρομή μέσω Τουρκί��ς από τον Έβρο για να φθάσουν στο Αϊβαλί ταξιδεύουν περίπου 6 με 7 ώρες.
Στη συνέχεια, περνούν με πλοίο στη Μυτιλήνη κάνοντας ένα ταξίδι διάρκειας κάτι παραπάνω από 1 ώρα. Πέραν του κόστους της βενζίνης το ακτοπλοϊκό εισιτήριο για ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί κυμαίνεται κοντά στα 70 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, ένας πρόσθετος λόγος που οι Βορειοελλαδίτες επιλέγουν την πρόσβαση μέσω Τουρκίας είναι τα αραιά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.
Παράλληλα, προσθέτει ότι οι Έλληνες που έρχονται μέσω Τουρκίας ξοδεύουν χρήματα για αγορές στη γειτονική χώρα, ορισμένες φορές διανυκτερεύουν και κάποιες ημέρες εκεί, με αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές τους δαπάνες στη Λέσβο να είναι χαμηλότερες σε σχέση με το παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top