«Πετούν» εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 30.000 παιδιά!

Έντονες αντιδράσεις από τους δήμους: Απαράδεκτο εν καιρώ κρίσης!

«Πετούν» εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 30.000 παιδιά!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός πως πάνω από 30.000 παιδιά αναμένεται τη νέα σχολική χρονιά να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών!

Ο αριθμός των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο ανέρχεται σε 91.153 αλλά η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 150 εκ. ευρώ και επαρκεί μόνο για 60.000 παιδιά.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι όταν είχαν μείνει εκτός 35.000 παιδιά, παρά τις δραστικές περικοπές της κυβέρνησης ακόμη και από το κόστος σίτισης των παιδιών.

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) Κώστα Ασκούνη να κάνει λόγο για «επιτακτική ανάγκη για άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ» και να ζητά σε επιστολή του να αυξηθούν τα κονδύλια και συγκεκριμένα το συνολικό ποσό από 150 εκατ. ευρώ να ανέλθει στα 225 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) Αττικής Νίκος Σαράντης μίλησε για απαράδεκτο γεγονός: «Δεν νοείται σε περίοδο κρίσης, δεκάδες χιλιάδες παιδιά να βρεθούν χωρίς θέση φιλοξενίας στους δημοτικούς παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι».

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος έλαβε την επιστολή του κ. Ασκούνη, αποκρίθηκε πως θα κάνει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top