Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις: «Βουτιά» στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, αύξηση στο 1ο

Κακές οι επιδόσεις σε Μαθηματικά-Φυσική και βαθμολογίες από 12-15!

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων, ξεκίνησε η αγωνία για τη διακύμανση των βάσεων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, κάνουν λόγο για μεγάλη βουτιά στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, λόγω των πολύ κακών επιδόσεων των μαθητών σε Μαθηματικά και Φυσική, όπου υπάρχει μεγάλη συσσώρευση γραπτών με βαθμολογίες από 12-15!

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο από την άλλη, αναμένεται αύξηση, ενώ μικρή πτώση θα σημειωθεί στο 3ο και 5ο επιστημονικό πεδίο.

Συγκεκριμένα, στις Θετικές επιστήμες (2ο και 4ο επ. πεδίο), οι εκτιμήσεις λένε πως η πτώση στην κορυφή θα είναι μέτρια, και όσο κατεβαίνουμε θα μεγαλώνει στα ΑΕΙ. Στα ΤΕΙ τώρα, θα έχουμε κι εκεί πτώση, αλλά μικρότερη από τα ΑΕΙ.

Στις Θεωρητικές επιστήμες (1ο επ. πεδίο), περιμένουμε αύξηση των βάσεων σε όλες τις σχολές, με μικρότερη στις Νομικές, στις Στρατιωτικές, και στις σχολές Ψυχολογίας για τα ΑΕΙ. Στα ΤΕΙ θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα.

Στις Επιστήμες Υγείας (3ο επ. πεδίο) στα ΑΕΙ, οι βάσεις στις Ιατρ��κές θα πέσουν ελάχιστα με πολλούς να έχουν γράψει άριστα σε Βιολογία και Χημεία. Στα ΤΕΙ θα είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Τέλος, στις Οικονομικές Σχολές (5ο επ. πεδίο) περιμένουμε πτώση των βάσεων αλλά σε μικρότερο βαθμό από τα 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, μιας και οι υποψήφιοι έγραψαν πολύ καλά στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι πιο ακριβείς εκτιμήσεις πάντως για τη διακύμανση των βάσεων, θα γίνουν την Τρίτη που το Υπ. Παιδείας θ΄ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών και την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top