ΑΥΤΗ είναι απόφαση του δικαστηρίου για τον ξυλοδαρμό των 15χρονων που κατέληξε σε τραγωδία

Ο γολγοθάς του Θανάση που έμεινε παράλυτος και επικοινωνεί με τα μάτια

ΑΥΤΗ είναι απόφαση του δικαστηρίου για τον ξυλοδαρμό των 15χρονων που κατέληξε σε τραγωδία

Ένοχος κρίθηκε για βαριά μη σκοπούμενη βλάβη, ο 19χρονος, που τον Οκτώβριο του 2009 μέσα στη στοά Ροζάκη πιάστηκε στα χέρια με τον Θανάση Παύλου, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να μείνει παράλυτος και να επικοινωνεί μόνο με τα μάτια.

Το δικαστήριο ανηλίκων της Λαμίας, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι κατά τη χρονική στιγμή της πράξης ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος, του επέβαλλε ποινή ενός χρόνου κοινωνικής εργασίας στο δήμο Λαμίας. Η ποινή θα αρχίσει να εκτελείται μόλις ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία. Θα προσφέρει τις υπηρεσίες του πέντε φορές την βδομάδα για τέσσερις ώρες την ημέρα.

Η ποινή άφησε ικανοποιημένους τους δικηγόρους και των δύο πλευρών, όμως ο πατέρας του Θανάση, Ηλίας Παύλου, εξέφρασε την απογοήτευσή του.

«Για τη βαρύτητα των πράξεων των κατηγορουμένων… τα έχω βάλει εγώ με το νομοθέτη, με το νόμο που δεν με ικανοποιεί καθόλου. Και αυτό γιατί αν λάβουμε υπόψιν ότι ένα παιδί 17,5 ετών διαπράττει ένα έγκλημα και ένα παιδί 18,5 ετών διαπράττει το ίδιο έγκλημα, πώς γίνεται το 17, 5 ετών να το “χαιδεύουν” και το 18,5 ετών να το στέλνουν φυλακή;»

Ο πατέρας μιλώντας επίσης στην Τατιάνα Στεφανίδου σημείωσε: «Δυστυχώς οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο τους και την ελευθερία τους άψογα και συγκροτημένα. Κάτι που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε δεδομένου της τραγικής κατάστασης στην οποία βρισκόμασταν. Αν φυσικά οι τότε αρμόδιοι της αστυνομίας, είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, θα γνωρίζαμε την αλήθεια και η αλήθεια είναι μία. Υπάρχουν κατηγορούμενοι και όχι κατηγορούμενος. Υπάρχει δόλος και συμμορία. Ευελπιστώ ότι η αλήθεια στο τέλος θα νικήσει. Η αλήθεια έχει όνομα και την λένε Παύλου Αθανάσιος. Και να ξέρετε ότι δεν τελείωσε κάτι με αυτή την απόφαση.»

Λίγα λόγια για την τραγωδία

Κανένα από τα δύο παιδιά δεν μπορούσε να φανταστεί που θα οδηγούσε ο καυγάς τους. Όπως σας είχαμε γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Θανάσης Παύλου στις 17 Οκτωβρίου 2009 «πλακώθηκε» στο ξύλο με έναν 19χρονο σήμερα, πρώην συμμαθητή του.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής η οποία έγινε μέσα στη στοά Ροζάκη, ο Θανάσης, δέχτηκε χτύπημα το οποίο τον έκανε να ζαλιστεί και να πέσει από ύψος 5 μέτρων σε τσιμεντένιο δάπεδο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ μετά από νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία μπορεί να επικοινωνεί με τους γονείς τους ανοιγοκλείνοντάς τους τα μάτια.

Ο Θανάσης είναι το μοναχοπαίδι τους και είναι σαν να μεγαλώνουν για δεύτερη φορά το ίδιο παιδί .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top