Με βία εκκενώνεται η πλατεία Ταξίμ - βίντεο & φώτο

Ολονύχτια επεισόδια στην Τουρκία: 29 τραυματίες, χημικά και ένταση

Με βία εκκενώνεται η πλατεία Ταξίμ - βίντεο & φώτο

Εκτός ελέγχου για ακόμα μία φορά μοιάζει η κατάσταση στην Τουρκία, μετά και την χθεσινοβραδινή εισβολή των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών του πάρκου Γκεζί. Μετά τα ολονύκτια επεισόδια, η αστυνομία έχει περικυκλώσει την πλατεία Ταξίμ, στην οποία επικρατεί πλέον ηρεμία, αλλά και «πυρετός» για τον καθαρισμό της.

gezi1.jpg

Ρίψη δακρυγόνων, συγκρούσεις σώμα με σώμα, 29 τραυματισμοί, δεκάδες συλλήψεις και ένταση σημειώθηκαν λίγες ώρες πριν την συγκέντρωση που διοργανώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε τελεσίγραφο εκκένωσης του πάρκου.

gezi2.jpg

Οι διαδηλωτές βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενο ξενοδοχείο, το οποίο «χτυπήθηκε» στη συνέχεια με δακρυγόνα!

gezi3.jpg

«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» χαρακτήρισε την επιχείρηση στο πάρκο Γκεζί ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ενώ τα social media γέμισαν με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν την πρωτοφανή αστυνομική βία.

Μάλιστα, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, μία υδροφόρα παρέσυρε διαδηλωτή και, παρά το ότι εκείνος σφάδαζε κάτω από τις ρόδες, συνέχισε την πορεία της!

gezi5.jpg

Την ίδια ώρα, αφού είχε «καθαρίσει» με βία η πλατεία Ταξίμ, οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν τις σκηνές των κατασκηνωτών στο πάρκο Γκεζί.

Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, ακολούθησαν επεισόδια σε παρακείμενους δρόμους της πλατείας, ενώ σε πολλές πόλεις της Τουρκίας –όπως η Άγκυρα, η Σμύρνη και η Κωνσταντινούπολη- χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

gezi6.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top