Διαβάστε εδώ το Ιατρικό Ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του 11χρονου

Όλοι προσεύχονται για το καλύτερο δυνατό

​Όλη η Ελλάδα προσεύχεται για την υγεία του 11χρονου Νικίτα από την Ρωσία, που μαχαιρώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ, στο ξενοδοχείο που έμενε με την οικογένειά του.

Την Τετάρτη το μεσημέρι ο μικρός, υποβλήθηκε σε ένα πολύωρο χειρουργείο που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

Το παιδί αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και οι θεράποντες ιατροί εξέδωσαν Ιατρικό Ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του:

«Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του 11χρονου Ρώσου ασθενούς που νοσηλεύεται στο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 03:20 στις 15/05/2013 με πολλαπλά τραύματα από νήσον όργανο, στον θώρακα, την ράχη και τα κάτω άκρα. Έγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα. Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άμεσα διακομίσθηκε στις 08:30 στο Νοσοκομείο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από το ΕΚΑΒ με C130. Στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων. Η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση & θεραπεία. Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση. Συγχρόνως, υπήρξε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Νοσοκομείου με την βοήθεια μεταφραστών από το Υπουργείο Εξωτερικών.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top