Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια στα 200 καλύτερα του κόσμου

Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS

Η Ελλάδα μπορεί να νιώθει υπερήφανη για τα πανεπιστήμιά της καθώς πέντε από αυτά κατέχουν υψηλή θέση στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά ειδικότητα 2013 της (QS World University Rankings by Subject 2013).


Στους πίνακες περιλαμβάνονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων όπως η οικονομία, τα μαθηματικά, η φυσική, το δίκαιο και η ιστορία.

Πρόκειται για:

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 και σε 10 ειδικότητες.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το οποίο κατέχει την υψηλότερη θέση -ανάμεσα στα άλλα ελληνικά πανεπιστήμια- στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, καθώς κατατάσσεται στην 25η θέση.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα οποία έχουν υψηλή κατάταξη σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες.

viewer.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top