Στο ΣτΕ η ειδική εισφορά για τα φωτοβολταικά

Με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης επιχειρεί να μπλοκάρει ως αντισυνταγματική την εισφορά του 25-30 % επί του τζίρου στα επαγγελματικά φωτοβολταϊκά, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά.

Η προσφυγή του ΣΠΕΦ κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο , με αυτή χαρακτηρίζεται η εισφορά οριζόντια και ισοπεδωτική, ενώ ο ισχυρισμός περί αντισυνταγματικότητας εδράζεται «αφενός στην αναδρομικότητα της ισχύος του, αφού εφαρμόστηκε και στα εν λειτουργία έργα καταστρατηγώντας εκ των υστέρων το πλαίσιο λειτουργίας τους και αφετέρου στον οριζόντιο μη-αναλογικό χαρακτήρα του ασχέτως δηλαδή της φοροδοτικής ικανότητας της εκάστοτε Φ/Β μονάδας.

Τα στοιχεία αυτά είχαν έγκαιρα επισημανθεί και κατά τον νομικό έλεγχο της ρύθμισης από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής πριν την ψήφιση του επίδικου νόμου.

Για τους ίδιους λόγους ο ΣΠΕΦ έχει από 4/1/13 υποβάλλει καταγγελία και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στις Γενικές Διευθύνσεις Ενέργειας και Ανταγωνισμού». ​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top