Κινδυνεύουν ζωές: Χωρίς παιδίατρο και παθολόγο πολλά νοσοκομεία της χώρας!

Δραματική η κατάσταση - Ανησυχούν οι γονείς

19 νομοί της χώρας δεν διαθέτουν παιδίατρο, 27 νομοί είναι χωρίς οφθαλμίατρο, ενώ αλλεργιολόγο διαθέτουν μόνο 6 νομοί!

Η κατάσταση στα περισσότερα νοσοκομεία νησιών και επαρχίας είναι δραματική. Οι ασφαλισμένοι, που κάθε μήνα πληρώνουν την εισφορά τους στο ΕΟΠΥΥ είναι αναγκασμένοι σε πολλές περιπτώσεις είτε να πληρώσουν από την τσέπη τους ή… να πληρώσουν εισιτήριο και να ταξιδέψουν για να εξεταστούν δωρεάν! Έχουν πέντε φυσιοθεραπευτές και κανένα γιατρό.

Όπως φαίνεται από το Εθνικό Οργανισμό Υγείας:

Στη Λευκάδα δεν υπάρχει κανένας συμβεβλημένος γιατρός, ενώ είναι καταγεγραμμένοι πέντε φυσικοθεραπευτές! Στη Σάμο είναι καταγεγραμμένος ως συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ μόνον ένας γιατρός. Στην Τρίπολη συμβεβλημένος καρδιολόγος δεν υπάρχει, ενώ σε όλο τον νομό Αρκαδίας είναι καταγεγραμμένος ένας. Στη Λέσβο υπάρχει συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ κυτταρολόγος, αλλά όχι καρδιολόγος ή παιδίατρος!!!

Ο Οργανισμός δεν έχει σύμβαση με ιδιώτες παιδιάτρους σε 19 νομούς της χώρας και συγκεκριμένα σε Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αρτα, Βοιωτία, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ημαθία, Καβάλα, Λασίθι, Λέσβο, Λευκάδα, Ξάνθη, Πέλλα, Πρέβεζα, Ροδόπη, Φλώρινα, Χίο και Σέρρες (όπου υπάρχει σύμβαση με παιδοψυχίατρο αλλά όχι με παιδίατρο). Χωρίς συμβεβλημένο οφθαλμίατρο είναι 27 νομοί της χώρας, ενώ σύμβαση με αλλεργιολόγους έχει ο ΕΟΠΥΥ μόνο σε έξι νομούς.

Η απογοήτευση και κυρίως η ανησυχία των ανθρώπων αυτών έχει ξεχειλίσει! Φοβούνται μήπως πάθουν κάτι τα παιδιά τους και δεν προλάβουν…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει το πρόβλημα ελλείψεων σε κάποιες ειδικότητες και αναμένεται να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο επανασχεδιασμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ όμως προς το παρόν τα χέρια της είναι «δεμένα», αφού όχι μόνο δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις, αλλά πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους δανειστές, να μειωθεί ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ κατά 10%!

Ας βρεθεί όμως μια λύση…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top