Όμηροι 1,5 εκατομμύριο πολίτες λόγω των μέσων μεταφοράς

Απεργίες ΚΑΙ σήμερα – στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση

Όμηροι 1,5 εκατομμύριο πολίτες λόγω των μέσων μεταφοράς

Για 7η ημέρα και παρά την δικαστική απόφαση συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό, ενώ στάσεις εργασίας θα κάνουν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, «βυθίζοντας» περίπου 1,5 εκατομμύρια Αθηναίους σε ομηρία. Παράλληλα, η σύγκρουση με την κυβέρνηση «χτυπάει» κόκκινο.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς

Για ακόμα μία ημέρα, το μετρό θα παραμείνει ακινητοποιημένο.

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00 θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν από τις 12:00 έως τις 16:00 οι συρμοί του ΗΣΑΠ και το τραμ.

Κόντρα με την κυβέρνηση

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις για να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επισημαίνει πως οι απεργίες γίνονται από μικρή μερίδα εργαζομένων και, μάλιστα, έδωσε στοιχεία από τα οποία διαφαίνεται πως ελάχιστοι παίρνουν μέρος σε αυτές. Ενδεικτικά, στην απεργία του μετρό την Κυριακή, από τους 1.300 εργαζόμενους οι απεργοί ήταν 190 (14%), το προσωπικό ασφαλείας 80 άτομα και 130 εργαζόμενοι είτε είχαν ρεπό, είτε ήταν σε άδεια, είτε είχαν δηλώσει ασθένεια. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Μεταφορών, οι απεργοί... πληρώνονται κανονικά!

Έτοιμοι να δείξουν τα... εκκαθαριστικά τους για να διαψεύσουν το υπουργείο δήλωσαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και έκαναν λόγο για στοιχεία που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως για ακόμα μία μέρα... η Αθήνα στους δρόμους θα στενάζει, είτε λόγω μποτιλιαρίσματος στους δρόμους, είτε από το στριμωξίδι στα μέσα μαζικής μεταφοράς που λειτουργούν!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top