«Στα πράσα» 2 νεαροί που ρήμαξαν σπίτια στη Β.Ελλάδα!

Αναζητείται ο συνεργός τους

«Στα πράσα» 2 νεαροί που ρήμαξαν σπίτια στη Β.Ελλάδα!

Πλούσια ήταν η δράση δύο νεαρών που έπεσαν στα χέρια αστυνομικών επειδή έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα και την Καβάλα!

Έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψή τους ενώ αναζητούν έναν συνεργό τους…

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΘ, εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, τρεις διαρρήξεις διαμερισμάτων και μία απόπειρα, καθώς επίσης και δύο κλοπές, που σημειώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013, στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας.

Την Δευτέρα το απόγευμα στην περιοχή των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν ειδικότερα από τους αστυνομικούς δύο Έλληνες, ηλικίας 21 και 27 ετών, ενώ αναζητείται ένας 28χρονος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση» και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα και έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια.

Συγκεκριμένα έκαναν τρεις διαρρήξεις και μία απόπειρα σε κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα και στη Δράμας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά – κοσμήματα, χρυσές λίρες, κυνηγετικό όπλο και χρήματα.

Επίσης, αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων που ανήκουν σε δύο άτομα.

Επιπλέον, η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, που ανήκει σε έναν αλλοδαπό και στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ μεταβάλλανε και το χρώμα του, προκειμένου να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους. Ο 21χρονος και 27χρονος μετέβησαν σε συνεργείο στους Ταγαράδες προκειμένου να παραλάβουν το όχημα, όπου και συνελήφθησαν.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς και ένα ακόμη που ανήκει στον 27χρονο συλληφθέντα, κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και διάπραξης έκνομων ενεργειών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού τους καθώς και για την τυχόν εμπλοκή τους σε έτερες περιπτώσεις κλοπών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top