Συγκινεί η ιστορία 27χρονης άστεγης: «Δεν θέλω να με λυπούνται»

Καθημερινοί άνθρωποι οι... άνθρωποι των συσσιτίων

Συγκινεί η ιστορία 27χρονης άστεγης: «Δεν θέλω να με λυπούνται»

Πολλοί ήταν οι συνάνθρωποι μας που φέτος έκαναν μια διαφορετική Πρωτοχρονιά: Στα γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Όπως σας είχαμε πει, αρκετοί ήταν αυτοί που στήθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ουρά, για να λάβουν ένα γεύμα, ένα χυμό, ένα κομμάτι βασιλόπιτα.

Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους πέρυσι είχαν σπίτια, οικογένεια, μια «φυσιολογική» ζωή. Δεν φανταζόντουσαν ότι θα τους έλειπαν τα απαραίτητα…

Ανάμεσα τους και μια 27χρονη κοπέλα, που κάθε άλλο παρά άστεγη φαίνεται… «Το ξέρω ότι δεν μου φαίνεται. Προσπαθώ να προσέχω τον εαυτό μου για να μην με λυπούνται οι άλλοι», λέει μπροστά στην κάμερα και δεν διστάζει να παραδεχτεί: «Έπαιρνα έναν κανονικό μισθό 750 ευρώ μέχρι που με απέλυσαν. Σήμερα ζούμε με τα χρήματα της μητέρας μου τα οποία δεν είναι πάνω από 100 – 150 ευρώ τον μήνα, εγώ εκείνη και ο αδερφός μου».

Και δεν είναι μόνο η 27χρονη, αλλά και πολλοί ακόμα σε παρόμοια κατάσταση. Ένας ακόμα κύριος, που έχει χάσει την δουλειά του τα τελευταία δύο χρόνια, δίνει μαθήματα ανθρωπιάς, καθώς φιλοξενεί στο σπίτι που μένει μέχρι αυτό να πουληθεί, μια ακόμα οικογένεια αστέγων!

Παρόλο που ξέρει ότι ίσως αύριο να είναι τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι στον δρόμο, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και τους προσκάλεσε να μείνουν μαζί του, για να τους βοηθήσει όσο μπορούσε.

Δείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες των ανθρώπων αυτών στο βίντεο από το δελτίο του Alpha…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top