Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Αναστάσιος Γαλαζούλας

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Αναστάσιος Γαλαζούλας
Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι υπάρχει θετικό δείγμα σε διεγερτική ουσία του νεαρού αθλητή Αναστάσιου Γαλαζούλα, ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ από το ΕΣΚΑΝ στις 29 Μαΐου.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η ουσία που ανιχνεύθηκε στο δείγμα του 23χρονος, ο οποίος πάντως, όπως όλα δείχνουν, δεν κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό.

Η ανακοίνωση:


«Ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε από το ΕΣΚΑΝ στις 29 Μαΐου, ο αθλητής Αναστάσιος Γαλαζούλας βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία (διεγερτικό) .

Όπως είναι γνωστό στο ΣΕΓΑΣ έχουμε αποφασίσει, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, να πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ύπαρξη θετικού δείγματος.

Την ίδια ώρα δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό.

Μετά την παραίτηση του αθλητή, από την εξέταση του δεύτερου δείγματος, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Ο άλτης του μήκους, ο οποίος είναι γεννημένος το 1992, είχε καλύτερη φετινή 7,91 μέτρα από τον περασμένο μήνα στα «Παπαφλέσσεια» της Καλαμάτας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top