Τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σκοπιανό και τη συμφωνία, αλλά και το γιατί αιφνιδίως η αντιπολίτευση τον στοχοποίησε, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει μπει στο στόχαστρο και της Νέας Δημοκρατίας. Είδαμε σήμερα τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατάλαβα -μπορεί και λάθος- ότι δεν ήταν σε καλό κλίμα  αυτή η συνάντηση. Τον έχουν στοχοποιήσει και οι μακεδονικές οργανώσεις, οι οποίες του ζητούν να αναλάβει δράση. Έχει περιθώριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κάνει κάτι; Απολύτως κανένα! Ο κύριος Παυλόπουλος δεν είναι Ιβανόφ. Ο Ιβανόφ μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία! Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο κύριος Παυλόπουλος είναι: αν ψηφιζόταν η συμφωνία, στην πορεία να μην την υπογράψει! Αυτό όμως έχει δυο μειονεκτήματα! Πρώτα από όλα δεν την φέρνει τώρα ο Πρωθυπουργός για ψηφοφορία και δεύτερον, φαντάζεστε εκλεγμένη κυβέρνηση, να την ψήφιζε στην Βουλή και να αρνούνταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Θα υπήρχε ο απόλυτος διχασμός και η απόλυτη πόλωση μέσα στη χώρα. Άρα λοιπόν, τώρα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα ο κ. Παυλόπουλος. Το θέμα είναι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και της εκλεγμένης κυβέρνησης», είπε η Κάτια Μακρή, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο «καυτό θέμα» της ονομασίας.

Στη συνέχεια η Μάρα Ζαχαρέα πρόσθεσε: «Άλλωστε μην ξεχνάμε πως την σημαία της αλλαγής του αλυτρωτικού Συντάγματος των Σκοπίων, πρώτος ή από τους πρώτους, την σήκωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

 

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Πηγή: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων STAR