Άγρια κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την εγκληματικότητα

Mε αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η Πειραιώς μιλά για έξαρση της εγκληματικότητας και ανομία και το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ για ακροδεξιό αυταρχισμό.

Το σπίρτο που άναψε τη φωτιά στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μαξίμου και την ΝΔ μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν ένα non paper της Πειραιώς με τις περιπτώσεις αποφυλακίσεων επί ΣΥΡΙΖΑ με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Όντως με βάση αυτό τον νόμο έχουν βγει από τη φυλακή οι δολοφόνοι 67χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα, ο δολοφόνος 27χρονου κοσμηματοπώλη στη Θεσσαλονίκη, Γεωργιανοί που βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους, ο Αφγανός που βίασε και σκότωσε 19χρονη στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και ο «Έλληνας Εσκομπάρ» που κατηγορείται για διακίνηση 5,5 τόνων κοκαΐνης και επέστρεψε στη φυλακή μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου!

«Επιτυγχάνει να μας δείξει πιο καθαρά από ποτέ πόσο ακροδεξιά ρητορική ακολουθεί» δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

«Στην κυβέρνηση λένε ότι τα νούμερα διαψεύδουν τη ΝΔ καθώς τη διετία 2012-14 έγιναν 411 ανθρωποκτονίες και από το '15 έως σήμερα 209. Να μας απαντήσουν πόσες επιθέσεις με μολότοφ έγιναν στο κέντρο και πόσο κόστισαν» απαντά η Πειραιώς.

«Θα βάλουμε τέλος στο άβατο των Εξαρχείων» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τον νόμο Παρασκευόπουλου βελτίωσε πάντως τροπολογία που πέρασε ο Σταύρος Κοντονής, η οποία ορίζει μία σειρά από εξαιρέσεις για την αποφυλάκιση καταδικασθέντων για κακουργήματα όπως ο βιασμός, η αρπαγή και πορνογραφία ανηλίκων, η σωματεμπορία, η μαστροπεία και η ληστεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top