Σήμερα η απόφαση του ESM για την εκταμίευση της δόσης

Θετικές οι προβλέψεις από Ευρωζώνη και Ελλάδα- Πρώτη ανάρτηση 08:15

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη του ESM για την τελική απόφαση της εκταμίευσης της δόσης, στις 15:30 (ώρα Βρυξελλών). Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η συνεδρίαση μετατέθηκε την Παρασκευή (7/7), εξαιτίας των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων.

Πάντως, αμφότερες οι δύο πλευρές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, θα προχωρήσει κανονικά. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν καθησυχαστικός χθες, διαβεβαιώνοντας πως «Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα» και παράλληλα, έκανε λόγο για διαδικαστικά θέματα καθώς «υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί».

Ο υπουργός Οικονομικών, δε, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στην οποία συμμετείχε, δήλωσε: «Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης. Δεν θα σας το έλεγα αυτό αν δεν ήμουν σίγουρος 100%».

Όπως επεσήμανε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, "από τα 7,7 δις τα 6,9 δις είναι για το εξωτερικό, για να πληρώσουμε το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τα δικά μας ομόλογα και τα υπόλοιπα 800 εκατ. είναι για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο εσωτερικό". Ο ίδιος υπενθύμισε πως μένουν άλλα 800 εκατ. που έρχονται τον Σεπτέμβριο, τα οποία θα πρέπει να τα δώσουμε μαζί με άλλα 800 εκατ. ευρώ δικά μας, επίσης για κάλυψη ληξιπρόθεσμων στο εσωτερικό"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top