Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας»

«Tweet Άροντας Πολιτική» το νέο του βιβλίο

Την δίχως όρια προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία αποπειράθηκε να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφία, σχολίασε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, χθες Τετάρτη, και παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, αναγνώστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά.

«Η Τουρκία φαίνεται ότι δεν διδάσκεται από την Ιστορία» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος και σημείωσε ότι:

«Το τουρκικό Κράτος κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά σε αυτήν την ταραγμένη εποχή, να βάζει την θρησκεία στην υπηρεσία πολιτικών επιδιώξεων. Οφείλει άμεσα να αλλάξει πορεία. Οφείλει να  σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον  παγκόσμιο πολιτισμό».

Και κατέληξε: «Καλούμε την UNESCO και τα Κράτη – μέλη της να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας».

«Tweet Άροντας Πολιτική»

Για το βιβλίο του με τίτλο «Tweet Άροντας Πολιτική» μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σήμερα στην εκπομπή Live U του STAR.

«Είμαι ενεργός στα social media και σκέφτηκα να δω αυτά τα δύο χρόνια ποιος είναι ο απολογισμός των θέσεων, τι είχα διατυπώσει δημόσια, απευθυνόμενος στην κοινωνία. Καταλήξαμε με τους συνεργάτες μου ότι υπήρχε μια κρίσιμη μάζα τοποθετήσεων που διαμόρφωναν μια πολιτική φυσιογνωμία. Υπήρχαν γεγονότα που πυροδότησαν αυτές τις αναρτήσεις…αλλά είδαμε ότι η διατύπωση του σχολίου ήταν αυτή που ξεπερνούσε το γεγονός. Ήταν αυθύπαρκτη, στεκόταν στο χρόνο» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξής του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top