ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ μεταξύ ΔΝΤ- Κομισιόν- Γερμανίας για το χρέος

Σύμμαχος μας στο να βρεθεί η πολυπόθητη λύση είναι η Κομισιόν

Σαφές μήνυμα προς τους δανειστές θέλησε να στείλει μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, ζητώντας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. Ωστόσο ακόμη είναι σε εξέλιξη ένα σκληρό μπρά ντε φέρ μεταξύ Κομισιόν- Γερμανίας και ΔΝΤ.

«Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με διαβατήριο το πολύ σκληρό πακέτο μέτρων η κυβέρνηση θέλει το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου, να υπάρχει συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το χρέος.

«Το ταμείο θέλει να μάθει μέχρι την Δευτέρα ή μέχρι τις 15 Ιουνίου τι ακριβώς θα γίνει με το χρέος το 2018, πως θα αποπληρωθεί το ίδι , πως θα ανταλλάξουν τα παλιά και διμερή δάνεια του 2010 και ποιες θα είναι οι επεκτάσεις της λήξης των ομολόγων του ESM» μετέδωσε από τις Βρυξέλλες, ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου.

Σύμμαχος μας στο να βρεθεί η πολυπόθητη λύση είναι η Κομισιόν

«Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας» δήλωσε η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Ωστόσο μια δήλωση βόμβα ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Άντι Μπαρ, πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Αμερικανικού Κογκρέσου επεσήμανε ότι «αν το ΔΝΤ λάβει μέρος σε ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα αποδείξει ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του».

Προβληματισμό  για την συμμετοχή της Ελλάδας στο QE εξέφρασε ο Μπενουά Κερέ από την   Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.  Ίσως γι’ αυτό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν την προσδιόρισε χρονικά μιλώντας χθες στην βουλή, ενώ αντιθέτως προέβλεψε άρση των capital controls.

Τα μηνύματα όμως από το εξωτερικό εξακολουθούν να  είναι αρκετά δυσοίωνα για τις επιπτώσεις της εφαρμογής των μέτρων. Tο Bloomberg έγραψε: Η λιτότητα ίσως συντρίψει την Ελλάδα και οδηγήσει σε νέο Μνημόνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top