Έντονες ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την εισφορά αλληλεγγύης των βουλευτών

Τι λένε Άδωνις Γεωργιάδης και Ποτάμι

Έντονες ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την εισφορά αλληλεγγύης των βουλευτών

Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ποταμιού προκάλεσε το «δώρο» της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, έως 2.000 ευρώ σε βουλευτές, υπουργούς και δημάρχους, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89: «Εμείς δεν το ψηφίσαμε. Ο Σαμαράς μείωσε τρεις φορές την βουλευτική αποζημίωση, μηδένισε τον μισθό του υπουργού εφόσον ήταν και βουλευτής και αύξησε την εισφορά αλληλεγγύης για βουλευτές από 5% σε 8% για να δώσει το καλό παράδειγμα. Μας έβριζε όλη η Ελλάδα, μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες.

Τελικά μας μείωσαν και τις κρατήσεις. Να ‘ναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να έρθει για να δούμε άσπρη μέρα στο κοινοβούλιο!».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι επεσήμανε ότι: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τον Μάιο του ‘16 με τον ίδιο νόμο που μείωναν τις συντάξεις, καταργούσαν το ΕΚΑΣ και αύξαναν τις ασφαλιστικές εισφορές, έκαναν δώρο 1.000 έως 2.000 ευρώ το χρόνο στους εαυτούς τους. Κατάργησαν δηλαδή το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είχε ψηφιστεί το ‘14. 

Το Ποτάμι το οποίο βέβαια δεν είχε ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, ζητάει από τα κόμματα να συμφωνήσουν και άμεσα με το επόμενο νομοσχέδιο να καταργήσουν την «ελάφρυνση». Τα πολιτικά πρόσωπα είναι υποχρεωμένα να συμβάλουν όσο μπορούν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης και όχι να ενισχύονται με χαριστικές ρυθμίσεις».

Δείτε επίσης: Βούτσης για μείωση εισφοράς αλληλεγγύης: Δεν το ζήτησε η Βουλή... ήταν στο φορολογικό!

Κόβουν μισθούς-συντάξεις και κάνουν δώρο 2.000 ευρώ σε υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top