ΒΡΑΖΟΥΝ οι Έλληνες! Ανησυχία και θυμός για τη συμφωνία στο Eurogroup δείχνει έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH

61,5% θέλει κλείσιμο της αξιολόγησης από την παρούσα κυβέρνηση

ΚΑΠΑ Research: Θυμός για τη συμφωνία στο Eurogroup

Αντιφατικά είναι τα συναισθήματα που προκάλεσε στους Έλληνες ο συμβιβασμός που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας και άνοιξε την πόρτα της επιστροφής στην Αθήνα για τους θεσμούς, σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 32,5% εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη αυτή, το 19% θυμό, το 20% αδιαφορία, το 11,5% ελπίδα και το 14% ανακούφιση.

Ενδιαφέρον είναι ότι το 61,5% των ερωτηθέντων, τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 27% δήλωσε ότι είναι υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών πριν γίνει αυτό.

Επίσης, το 40,5% εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως αποτυπώθηκε στο Eurogroup, έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα, το 17% απάντησε «μάλλον αρνητικά», ενώ το 11% εκτίμησε ότι είχε θετικό αποτέλεσμα και το 12,5% μάλλον θετικό.

Στην έρευνα της KAPA RESEARCH προκύπτει ακόμα ότι οι Έλληνες δεν ανησυχούν για το Grexit, καθώς το 70% θεωρεί λίγο και καθόλου πιθανό το ενδεχόμενο αυτό, ενώ το 28,5% εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο.

Το 64,5% πάντως τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ το 27% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Τέλος, το 73% απάντησε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα αντισταθμιστικά μέτρα ελάφρυνσης στη φορολογία, έναντι του 20% που είχε την αντίθετη άποψη. Το 59% χαρακτήρισε λάθος την αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, ενώ το 64,5% έχει την ίδια άποψη για τη μείωση του αφορολόγητου και το 78% για τη μείωση των συντάξεων.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 22 – 23 Φεβρουαρίου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε 803 άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας, άνδρες και γυναίκες, από 17 ετών και άνω.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top