Την κατάργηση της Τσικνοπέμπτης ζήτησε μέσα από ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στα social media, ανήμερα της ημέρας που θέλει – όπως προστάζει το έθιμο – του Έλληνες να πέφτουν με τα… μούτρα στο κρέας και αποτελεί ορόσημο για την αρχή της Αποκριάς και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σάλο.

Ο Γιώργος Μαυρίδης που έχει δηλώσει πολλάκις πόσο αγαπάει τα ζώα, αλλά και το ότι είναι ο ίδιος χορτοφάγος, δέχτηκε χιλιάδες σχόλια, με τα περισσότερα να είναι επικριτικά για αυτό του το… αίτημα.

«Σε ένα παράλληλο σύμπαν, κάποιος ανέβασε ένα λινκ και ζητάει υπογραφές για να σταματήσει το έθιμο μιας μικρής χώρας της Νότιας Ευρώπης, που οι κάτοικοι ψήνουν ζώα στο δρόμο για να “τσικνισει” ο τόπος. Καλημέρα», έγραψε στο Facebook, ο tattoo artist και πρώην παρουσιαστής του «World Party».

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, όπως φαίνεται, πήρε την απόφαση να σβήσει την «επίμαχη» ανάρτησή του γιατί όπως τόνισε, αντί να δώσει «τροφή για σκέψη», έδωσε «τροφή να μαλώνουν οι χορτοφάγοι και οι παμφάγοι».

Διαβάστε τη νέα ανάρτησή του μέσα από την οποία εξηγεί γιατί έσβησε την προηγούμενη: 

«Το πρωινό ποστ γράφτηκε για να δώσει τροφή για σκέψη στον αναγνώστη του και να τον βάλει να αναρωτηθεί τις αιτίες, που τον ενοχλεί η θανάτωση ζώων σε μια άλλη πλευρά του πλανήτη μας εις το όνομα μιας παράδοσης (βλέπε σφαγή δελφινιών στην Δανία, Ιαπωνία η θανατωση σκύλων στην Κίνα) αλλα δεν τον ενοχλεί η δική μας παράδοση, απλά επειδή αλλάζει η κατηγορία του ζώου και τόπος σφαγής του.

Το συγκεκριμένο ποστ σβήστηκε, γιατί απλά δεν έδωσε τελικά καμία τροφή για σκέψη, αλλά τροφή για να μαλώνουν χορτοφάγοι και παμφάγοι.

Απλά δεν αντέχω άλλο να βλέπω να μαλώνουν μεταξύ τους άνθρωποι σε τούτη την χώρα και ειδικά κάτω από την δική μου σκέψη.

Ο λόγος που το γράφω αυτό είναι γιατί πριν από λίγο με ενημέρωσαν ότι παίζει η είδηση σε όλα τα Site το τι έγραψα και ανάλογα με το πως βολεύει το καθένα το παρουσιάζουν και ανάλογα για να πουλήσουν την είδηση.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που για να πάρουν ένα "κλικ" το καλοκαίρι έβγαλαν την είδηση "Ο Μαυρίδης στην φυλακή".

Την ώρα που απλά είχα επισκεφθεί μια φυλακή ανήλικων στον Αλμυρό για να μιλήσω με τα παιδιά.

Μια πράξη που αν την είχε κάνει κάποιος άλλος σε παρόμοια θέση θα πήγαινε με κάμερες για να καταγράψει την κίνηση του.

Οι ίδιοι άνθρωποι που αρνήθηκα να κάνω δηλώσεις και να δώσω συνεντεύξεις όταν έκανα τατουάζ για τα παιδιά.

Οι ίδιοι άνθρωποι που γράφουν ανακρίβειες για την προηγούμενη εκπομπή που έκανα και για τον τρόπο που σταμάτησε μόνο και μόνο για να με προκαλέσουν να βγω να μιλήσω.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που απλά αρνούμαι να δώσω συνέντευξη 1,5 χρόνο τώρα και μάλλον θα συνεχίσω για πολύ καιρό ακόμα...

Καλή συνέχεια σε όλους», έγραψε στη νέα του ανάρτηση ο Γιώργος Μαυρίδης.

Tags: