Ένταση στα δικαστήρια με οπαδούς του Σώρρα – Ναυλώθηκαν μέχρι και πούλμαν

Προσπαθούν να μπουν μέσα

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας για να απολογηθεί για ένα βαρύτατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει αδικήματα όπως η συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα ο Σώρρας, ο οποίος θα απολογηθεί σήμερα, κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτη και απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σχηματίστηκε εναντίον του ίδιου και επτά ακόμα συνεργατών του τον Μάρτιο του 2017 και σύμφωνα με αυτή, η «Ελλήνων Συνέλευσις» φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες, παροτρύνοντας τα μέλη της να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα, ώστε τα χρέη τους να τακτοποιηθούν από το ομόλογο των 600 δις ευρώ από την τράπεζα της Ανατολής που ισχυριζόταν ότι είχε στην κατοχή του ο Σώρρας.

Έξω από τα δικαστήρια από νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες οπαδοί της «Ελλήνων Συνέλευσις» που είχαν καταφτάσει από διάφορα μέρη της χώρας, μιας και είχαν ναυλωθεί ακόμα και πούλμαν.

Σημειώθηκε μάλιστα και ένταση, καθώς όλοι ήθελαν να μπουν μέσα στον χώρο των δικαστηρίων, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top