Δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου: Πρόσωπο κλειδί ο «παρατηρητής»

Η νάρτηση του γιου του στο Facebook

Έγινε σήμερα στη Μάνη η κηδεία του Βασίλη Στεφανάκου. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να καταλήξουν στις κινήσεις των δραστών και το δρομολόγιο που ακολούθησαν.

“Μάνη

Λατρεμένος τόπος

Η τελευταία πράξη

Ο αποχαιρετισμός

Πάει μόνος του μπροστά,τεράστιος και αγέρωχος

Ακολουθούμε όλοι από πίσω στη σειρά φορτωμένοι αγάπη”

 

Με αυτή την ανάρτηση στο facebook ο γιος του Βασίλη Στεφανάκου αποχαιρετά τον πατέρα του. Η κηδεία του 58χρονου έγινε σήμερα στη Μάνη.

Στις επτά Ιανουαρίου το 13χρονο αγόρι είχε ανεβάσει στο facebook αυτή τη ζωγραφιά. Ενα καλάσνικοφ στην κάνη του οποίου υπάρχουν λουλούδια και έγραφε καλύτερα να ήταν έτσι... αλλά δυστυχώς...  Δέκα ημέρες αργότερα ο εκτελεστής του Βασίλη Στεφανάκου τον γάζωσε με καλάσνικοφ. Το επόμενο βράδυ, το παιδί  κοινοποίησε και πάλι αυτή του την ανάρτηση.

 

Πρόσωπο κλειδί ο «παρατηρητής»

 

Από το σημείο της εκτέλεσης οι αστυνομικοί έχουν πάρει όλα τα βίντεο και τα αναλύουν προσπαθώντας να εντοπίσουν τον παρατηρητή. Τον άνθρωπο που παρακολουθούσε το κτίριο που βρισκόταν ο Βασίλης Στεφανάκος και  ενημέρωσε τους δολοφόνους ότι βγήκε, καθώς δεν ήταν η ώρα που έφευγε.

 

 «Ο Στεφανάκος δεν φοβόταν τίποτα. Ο Στεφανάκος δεν φοβόταν ποτέ και κανέναν. Σεβόταν μόνο, τους θεσμούς και τις αξίες. Σεβόταν τα παλικάρια, τους άνδρες, τους λεβέντες. Αλλά δεν φοβόταν», είπε ο κ. Καρπενάρος.

 

Αιφνιδιάστηκαν οι δολοφόνοι

 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι δολοφόνοι του Στεφανάκου αιφνιδιάστηκαν. Οπως εκτιμούν το σχέδιο ήταν να τον πυροβολήσουν πριν μπει στο αυτοκίνητο για να είναι σίγουροι. Κατέβηκε όμως πιο νωρίς.

«Ένοιωθε την απειλή, αυτό φαίνεται κι από τις τελευταίες τρεις νύχτες τις οποίες δεν είχε ύπνο. Φοβόταν προφανώς αλλά ποτέ δεν ήθελε να το δείξει. Δεν είχε ασφάλεια ποτέ. Ήταν τελείως μόνο του, πολλές φορές έπαιρνε και το μηχανάκι του και έκανε βόλτες», ανέφερε συνεργάτιδα του Στεφανάκου.

 

Βρήκαν αποτυπώματα και DNA

Τα αποτυπώματα που έχουν βρεθεί στο αυτοκίνητο δεν φαίνεται να ανήκουν σε σεσημασμένο άτομο όπως και το βιολογικό υλικό. Επίσης πρέπει να γίνει διαχωρισμός αυτών που ανήκουν σε άτομα του περιβάλλοντος του 58χρονου.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε τους δολοφόνους έξω από το σούπερ μάρκετ έχει καταθέσει ότι άκουσε τον εκτελεστή να λέει στο συνεργό του "Φεύγουμε. Φεύγουμε", ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν είναι Ελληνας ή αλλοδαπός.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top