Δε σταματάμε να μετράμε νεκρούς στη Δυτική Αττική: Στα 16 τα θύματα – Πλημμύρισαν ακόμα και οι τάφοι

Θρήνος για την πρωτοφανή τραγωδία – Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:30

Ανέβηκε κι άλλο ο τραγικός απολογισμός μετά τη βιβλική καταστροφή στη Δυτική Αττική, καθώς βρέθηκε νεκρός ένας ακόμα άνδρας στη Νέα Πέραμο, στο γεφυράκι.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών. 

Πλέον, οι νεκροί στη Δυτική Αττική έχουν φτάσει τους 16 ενώ 4 είναι οι αγνοούμενοι μέχρι αυτή την ώρα.

Ο θρήνος στην περιοχή είναι ανείπωτος. Κάτοικοι και οδηγοί που οι περιουσίες τους χάθηκαν στα λασπόνερα δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους. Η επόμενη ημέρα είναι τραγική για τις περιοχές που επλήγησαν.

«Επικοινώνησε το πρωί με τον γιο μου κατά τις 06:30, 7 παρά, του είπε ότι έπεσε έξω λόγω πλημμύρας και ξαφνικά του λέει πνίγομαι. Από εκεί και έπειτα τον χάσαμε και δεν είχαμε καμία επαφή. Απίστευτο πράγμα, 18 μέτρα αυτοκίνητο να μη μπορούμε να το βρούμε».

Αυτή ήταν η τελευταία δραματική επικοινωνία οδηγού φορτηγού με τον ιδιοκτήτη χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών.

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του οδηγού αλλά και το μεγάλο όχημα έχουν χαθεί. Είναι ένας από τους πέντε αγνοούμενους που αναζητούν τα συνεργεία διάσωσης. Στο ίδιο σημείο έχασε τη ζωή του και ένας 36χρονος οδηγός.  Είχε πάρει τη μητέρα του στο τηλέφωνο και της έλεγε ότι πνίγεται όταν κόπηκε η γραμμή.

Σήμερα οι πυροσβέστες εντόπισαν σώους έναν άνδρα στη Νέα Πέραμο και έναν οδηγό στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κόρακας στη Μάνδρα.

Στο Θριάσιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 21 τραυματισμένα άτομα.

Παραμένουν για νοσηλεία 12 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.

Μια γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί μεταφέρθηκαν και οι σοροί των θυμάτων.

Η επόμενη ημέρα βρήκε τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους. Χωρίς ρεύμα και νερό η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Στο νεκροταφείο της Μάνδρας οι ζημιές είναι τεράστιες. Η κυρία Ελένη Βαλαβάνη πήγε σήμερα να δει τι έχει απομείνει από το μνήμα του γιου της.

«Τα πήρε όλα, ούτε αυτό δε σεβάστηκε» δήλωσε η μητέρα του.

Η φονική πλημμύρα τα πήρε όλα σβάρνα στο πέρασμά της. Αυτοκίνητα σκαρφάλωσαν στα δέντρα, ενώ ο μαντρότοιχος του νεκροταφείο κατέρρευσε. Τα ορμητικά νερά μπήκαν μέσα στο νεκροταφείο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τάφοι.

Ζημιές όμως έχουν προκληθεί και στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας.

 

Δείτε περισσότερα στο video.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top