Έτσι είναι οι πρώτες γυναικείες αγροτικές φυλακές στη Θήβα – Έχουν κήπο, νηπιαγωγείο και μικρά διαμερίσματα

Το «παρών» έδωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής - Φωτορεπορτάζ - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:07

Σήμερα εγκαινιάστηκαν στον Ελεώνα Θηβών, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, οι πρώτες γυναικείες αγροτικές φυλακές.

Η πρώτη γυναικεία αγροτική φυλακή Ελεώνα έχει στελεχωθεί με (φυλακτικό και επιστημονικό) προσωπικό, έχουν διατεθεί οι κατάλληλοι χώροι διαμονής και έχουν προετοιμαστεί οι καλλιέργειες, ενώ λειτουργεί ως τμήμα της κλειστής φυλακής Γυναικών Θήβας.



Η χωρητικότητά της ανέρχεται σε 30 κρατούμενους ενώ οι πρώτες 12  (κρατούμενες) έχουν ήδη μεταφερθεί σε μικρά διαμερίσματα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εργαζόμενες κρατούμενες ζουν σε καλύτερες συνθήκες, με δημιουργική απασχόληση και με  τον τρόπο αυτό ενισχύεται η υπευθυνότητά τους και προετοιμάζονται για την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη. Άρα υπηρετείται η αποφυγή της υποτροπής.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί θέση βρεφονηπιοκόμου, που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών τα οποία βρίσκονται στη φυλακή με τις μητέρες τους.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια των φυλακών στον Ελεώνα Θηβών, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως «σήμερα παραδίδουμε ένα εμβληματικό έργο. Οι αγροτικές φυλακές γυναικών, έρχονται να πληρώσουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητας των φύλων, αφού μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντίστοιχες δομές μόνο για άνδρες. Επιπλέον, αυτές οι δομές λειτουργούν πολλαπλώς προς όφελος των κρατουμένων: αφενός οι κρατούμενες λαμβάνουν ευεργετικό υπολογισμό ποινής και αφετέρου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τους δίνουν τα εφόδια για την επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top