Θλιβερό περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Καθηγητές αποφάσισαν δωρεάν μεταπτυχιακά για τα παιδιά τους

Τι δήλωσε στο Star η μητέρα του ενός φοιτητή που θα παρακολουθούσε τα μαθήματα δίχως κόστος

Μετά το σάλο με τους φοιτητές της Πάτρας που αντέγραψαν στην εξεταστική τους, ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό δημοσιοποιήθηκε, αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου η σύγκλητος αποφάσισε τα παιδιά των καθηγητών να μην πληρώνουν το μεταπτυχιακό τους.

«Μου φαίνεται μια απόφαση μεροληπτική και μη ηθικά σωστή. Είναι απαράδεκτο να βάζουμε κατ΄εξαίρεση τα παιδιά μας μέσα. Θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και σύμφωνοι με αυτά που λέμε» δήλωσε στο Star ο Χαράλαμπος Λεμονίδης, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίγλωσση αγωγή και εκπαίδευση», κοστίζει σε κάθε φοιτητή 2.950 ευρώ.

 

Ωστόσο, η σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε μετά από πρόταση της αναπληρωτρίας Πρύτανη Αναστασίας Αλευριάδου, δυο φοιτητές, παιδιά καθηγητών του ιδρύματος να συμμετέχουν δωρεάν στο μεταπτυχιακό προκαλωντας σφοδρές αντιδράσεις.

Στη σύγκλητο συμμετείχαν 6 καθηγητές. Οι 4 ψήφισαν υπέρ της πρότασης για δωρεάν μεταπτυχιακά, και μόνο 2 καθηγητές ψήφισαν κατά. Μετά το σάλο που προκλήθηκε μια εκ των τεσσάρων καθηγητών, άλλαξε γνώμη.

Η μητέρα του ενός φοιτητή που θα φοιτούσε δωρεάν, δήλωσε στο Star:

«Εγώ πρόκειται να πληρώσω για το παιδί μου. Δεν έχω καμία εμπλοκή σε αυτή την απόφαση».

Τελικά αύριο Πέμπτη, αποφασίστηκε να γίνει έκτακτη σύγκλητος για το θέμα.

Την ίδια ώρα το υπουργείο παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με το νέο τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά που θα είναι με κλήρωση και όχι βάση των μαθητικών επιδόσεων. Η σχετική αλλαγή είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όταν ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top