Ξένοι αγοράζουν εξοχικά-φιλέτα στην Ελλάδα!

Η κρίση μείωσε τις τιμές των ακινήτων και αύξησε το ενδιαφέρον Ευρωπαίων, Ασιατών και Αράβων για ελληνικά οικόπεδα

Μπορεί η κρίση να έριξε κατακόρυφα τις τιμές των ακινήτων και ειδικά αυτές των εξοχικών, ωστόσο η απόκτηση μιας δεύτερης κατοικίας παραμένει άπιαστο όνειρο για τον μέσο Έλληνα. Με τις κάνουλες των τραπεζών να παραμένουν ερμητικά κλειστές, οι μόνοι που επωφελούνται από τη μείωση των τιμών είναι κατά κύριο λόγο οι... ξένοι που αγοράζουν εξοχικές κατοικίες σε περιοχές-φιλέτα.

Ειδικοί είπαν στο Star πως «οι τιμές έχουν υποχωρήσει αρκετά, ο φόρος μεταβίβασης είναι πια 3%, και πολλοί κάτοικοι μη ευρωπαϊκών χωρών αγοράζουν ακίνητα προκειμένου να πάρουν τη χρυσή βίζα».

Σύμφωνα με στοιχεία κτηματομεσιτικών γραφείων, από τις δέκα εξοχικές κατοικίες που πωλούνται στην Ελλάδα, οι εννέα αγοράζονται από ξένους. Μάλιστα φέτος σημειώθηκε νέα πτώση τιμών, κάνοντας την εξοχική κατοικία στην Ελλάδα ακόμη πιο δελεαστική.

Η μέση τιμή στην Μύκονο διαμορφώνεται φέτος στα 4.617 ευρώ ανά τετραγωνικό, με πτώση 3% σε σχέση με πέρυσι. Στην Σαντορίνη είναι 3.002 ευρώ ανά τετραγωνικό, με μείωση 5% σε σχέση με το 2016, στην Πάρο 2.428 ευρώ ανά τετραγωνικό αλλά με αύξηση 3% σε σχέση με πέρυσι και στις Σπέτσες 3.925 ευρώ ανά τετραγωνικό με μείωση 1%

Κάθε λαός ωστόσο έχει και τις προτιμήσεις του. Οι Γερμανοί για παράδειγμα ενδιαφέρονται για την Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι Σκανδιναβοί  ενδιαφέρονται για τα Δωδεκάνησα, ενώ οι Άραβες αναζητούν σπίτια στη Μύκονο και γενικά στις Κυκλάδες. Οι Κινέζοι, οι Γιαπωνέζοι και πολλοί Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την Σαντορίνη και οι Ιταλοί και οι Αυστριακοί για τα νησιά του Ιονίου και ιδιαίτερα για την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top