Ένοχος για θέματα ηθικής φύσεως, αντικανονικά παραπτώματα και ζητήματα διαχειριστικής ατασθαλίας κρίθηκε ένας ιερέας από το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε σε χωριό που βρίσκεται στον οδικό άξονα Λάρισας – Βόλου.

Ο ιερέας είχε τεθεί σε αργία από τα τέλη του περασμένου έτους, μετά από τις ροζ αποκαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης ληστείας στη Λάρισα, όπου από κατήγορος μετατράπηκε σε κατηγορούμενο, αφού ο άνθρωπος που κατήγγειλε ο ιερέας για ληστεία, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι ήταν… εραστής του.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος τόσο ενώπιον της ανακρίτριας όσο και στην αίθουσα του δικαστηρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως διατηρούσε σχέση επί πληρωμής με τον ιερέα.

Περιέγραψε πώς τον γνώρισε και σε ποια ξενοδοχεία πήγαιναν, ενώ κατέθεσε μεταξύ άλλων πως ο ιερέας πήγαινε στον Βόλο χωρίς ράσα γιατί στη Λάρισα δεν μπορούσε να το κάνει αυτό γιατί θα τον αναγνώριζαν.

Υποστήριζε πως τον εφοδίαζε με δώρα, κινητά τηλέφωνα και playstation ως μορφή ανταλλαγής της «σχέσης» που πρόσφερε ο νεαρός τα τελευταία χρόνια.

Για τη βραδιά της ληστείας τέλος υποστήριξε πως δεν έγιναν έτσι όλα αυτά για τα οποία κατηγορούνταν, ενώ τόνισε πως ο συγκατηγορούμενός του δεν είχε καμία σχέση.

Ο 24χρονος Βολιώτης είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της ληστείας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Ο ιερέας μετά από τις ροζ αποκαλύψεις ανακρίθηκε αρχικά από τις αρμόδιες εκκλησιαστικές ανακριτικές αρχές και τα ευρήματα της διαδικασίας κρίθηκαν ικανά για να παραπεμφθεί σε δίκη στο αντίστοιχο δικαστήριο.

Εκεί κρίθηκε ένοχος για τριών ειδών πράξεις. Η μία αφορούσε σε θέματα ηθικής φύσεως, η δεύτερη σε αντικανονικά παραπτώματα και η τρίτη σε κινήσεις διαχειριστικής ατασθαλίας που έχουν άμεση σχέση με τη διοίκηση της ενορίας στην οποία λειτουργούσε.

Με αυτήν την απόφαση ο ιερέας παραπέμπεται πλέον στο Συνοδικό Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που είναι το ανώτερο δικαστήριο, λόγω της σοβαρότητας των πράξεών του.

 

Πηγή: eleftheria.gr
Tags: