«Καυτός» ο καιρός και σήμερα – Πού ξεπέρασε χθες τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Σε υψηλά επίπεδα πλέον και οι ελάχιστες θερμοκρασίες τη νύχτα και το πρωί

«Καυτός»  ο καιρός και σήμερα – Πού ξεπέρασε χθες τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

«Καυτός» θα είναι ο καιρός και σήμερα στις περισσότερες περιοχές, με την θερμοκρασία να αναμένεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται πτώση της για διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας!  Μάλιστα, δεν αποκλείεται προς το τέλος της εβδομάδας να ανέβει κι άλλο και να έχουμε και τυπικά καύσωνα, με την θερμοκρασία να ξεπερνά του 40 βαθμούς Κελσίου,  σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις των μετεωρολόγων.  

Συγκεκριμένα, γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός  με σποραδικές μόνο καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι  θα είναι βόρειοι στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ και θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.    

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με  τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια του νομού  και ανέμους βόρειους – βορειοανατολικούς  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με  τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα γύρω ορεινά.  Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες  νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Πού ξεπέρασε χθες τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και πού τους πλησίασε  

Χθες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε μία περιοχή, ενώ τους πλησίασε  σε αρκετές άλλες.   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία έφτασε του 40, 8 βαθμούς Κελσίου ενώ οι αμέσως υψηλότερες θερμοκρασίες ήταν (σε βαθμούς Κελσίου πάντοτε):   38,7 στη Λάρισα, 38,3 στην Καρδίτσα, 37,9 στην Λίνδο της Ρόδου, 37,8 στα Γιαννιτσά, 37,6 στον Κορινό Πιερίας όπως και στα Τρίκαλα,  ενώ  στην Σπάρτη έφθασε 37,4 βαθμούς.   

         

Άνοδο σημείωσαν και οι τιμές των ελαχίστων θερμοκρασιών, κάνοντας το αίσθημα της ζέστης ακόμα πιο έντονο, με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες να περιορίζονται στα οροπέδια και τα ημιορεινά τμήματα. Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, τις πρωινές ώρες χθες οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Κάβο Ντόρο Εύβοιας 26,9 βαθμοί, Λίνδος και Πλακιάς Ρεθύμνου 26, βαθμοί, Ιθάκη και Σκόπελος 25,9 βαθμοί, Ζαγορά Πηλίου 25,7 βαθμοί, ενώ οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στις περιοχές: Βωβούσα Ιωαννίνων 9 βαθμοί, Καρπενήσι (Ποταμιά Βουτύρου) 9.4 βαθμοί και στο Τζερμιάδο Λασιθίου 10 βαθμοί Κελσίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top