Δεν είναι από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων... είναι οι μεγαλύτερες χελώνες στον κόσμο!

Δείτε το είδος Galapagos που ζει... και βασιλεύει!

​Οι χελώνες Galapagos δεν είναι από ταινία του Spileberg, ούτε από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων! Είναι αληθινές και είναι το μεγαλύτερο είδος χελώνας στον κόσμο. Το βάρος τους φτάνει τα 400 κιλά και το μήκος τους πάνω από 1,8 μέτρα. Ζουν πάνω από 100 χρόνια, ενώ η μακροβιότερη έχει ζήσει 170 χρόνια!
giant_tortoises_01.jpg
giant_tortoises_06.jpg
Η γιγάντια χελώνα ζει στα Νησιά Galapagos, ένα ηφαιστειακό αρχιπέλαγος περίπου 1.000 χιλιόμετρα (620 μίλια) δυτικά της ηπειρωτικής χώρας Εκουαδόρ. Ισπανοί εξερευνητές, οι οποίοι ανακάλυψαν τα νησιά τον 16ο αιώνα, έδωσαν το όνομά Galapago στα νησιά, που στα ισπανικά σημαίνει χελώνα.
giant_tortoises_02.jpg
Το κέλυφος τους ποικίλει σε μέγεθος και σχήμα μεταξύ των πληθυσμών. Στα νησιά που έχουν υγρασία, οι χελώνες είναι μεγαλύτερες, με μεγαλύτερο κέλυφος και κοντό λαιμό, ενώ στα νησιά με ξηρές πεδιάδες, οι χελώνες είναι μικρότερες, με μικρότερα κέλυφη και μακριούς λαιμούς.
giant_tortoises_05.jpg
Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των ειδών, υπερέβησαν τις 19.000, στις αρχές του 21ου αιώνα, ωστόσο παρά το μεγάλο αριθμό, το είδος έχει χαρακτηριστεί «προς εξαφάνιση» από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
giant_tortoises_07.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top