Ο Γενικός Διευθυντής του STAR, Κάρολος Αλκαλάϊ για την απόφαση του ΣτΕ: «Είναι μια δικαίωση»

Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός

Ο Γενικός Διευθυντής του STAR, κ. Κάρολος Αλκαλάϊ μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αντισυνταγματικό.

«Θα ήθελα να μην το πάμε στο ''νίκη-ήττα'' γιατί μετά μπαίνει ο άλλος σε αμυντική στάση, ότι έχασε αλλά δεν έχασε. Αλλά είναι και μια δικαίωση. Εδώ και πάρα πολύ καιρό υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που υποστήριζαν -και εμείς μαζί- ότι αυτή η διαδικασία έχει πρόβλημα νομιμότητας και είναι αντισυνταγματική. Για πάρα πολλούς μήνες… δηλαδή αυτή η ιστορία έχει αρχίσει από την ψήφιση του νόμου πέρυσι το Νοέμβριο, και από την απόφαση που βγήκε χθες, και έλεγες είναι αντισυνταγματική και σου απαντούσαν ''αυτό δεν μπορείς να το πεις εσύ, αυτό θα το πει το δικαστήριο’’. Ε, εσύ λες ότι έτσι είναι και μετά από 11 μήνες κάποιος που είναι το ανώτατο δικαστήριο έρχεται και λέει ότι ''ναι είναι έτσι και δεν είναι αλλιώς’’. Άρα αυτό δεν είναι νίκη, απλώς είναι δικαίωση» είπε και πρόσθεσε:

«Να σας πω τι κερδίσαμε όλοι μαζί. Εμάς η δουλειά μας δεν είναι να κερδίσουμε στο δικαστήριο, η δουλειά μας είναι να φτιάχνουμε το περιεχόμενο του προγράμματος, έτσι ώστε αυτός που είναι στο σπίτι και ανοίγει το κουτί να περνάει καλά και να ενημερώνεται. Αυτό που κερδίσαμε είναι ότι τους τελευταίους μήνες αντί να κάνουμε αυτό, είναι να είμαστε σε μια συζήτηση ότι αύριο μεθαύριο θα μας κλείσουνε…. Τώρα μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας».

Επιπλέον μίλησε για τους δυο μήνες που κύλισαν μέσα στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, τόσο για την διοίκηση του σταθμού, όσο και για τους εργαζόμενους:

«Συνέχιζα κανονικά, από το βράδυ που βγήκαμε (σ.σ. από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης), επειδή είχα μια προσδοκία ότι η άποψή μας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός είχε βάση, δηλαδή δεν ήταν μια μόνο ευχή δική μας, αλλά το πιστεύαμε και βάσιμα ότι είναι έτσι, οπότε έπρεπε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που περίμεναν και οι τηλεθεατές να κάνουμε. Συνεχίστηκε η προετοιμασία, μείναμε λίγο πίσω μερικές βδομάδες, αλλά θα βγει σε λίγες μέρες η εκπομπή με την Βίκυ Καγιά. Προσπαθούσαμε να το κάνουμε αυτό κάθε μέρα, αλλά οι διακοπές, οι σφήνες, οι τροπολογίες που κατατίθενται και εξαφανίζονται κτλ, μας τρώγανε πάρα πολύ χρόνο από την προσοχή που θα έπρεπε να δώσουμε σε αυτό που είναι η κανονική μας δουλειά».

«Κοιτάξτε επειδή εμένα μου αρέσουν πολύ οι αριθμοί, θα σας πω το εξής: όταν έκλεισε η ΕΡΤ, έγινε μια μεγάλη αντίδραση για θέμα αρχής, δηλαδή ότι δεν ήταν η σωστή κίνηση να κλείσει η ΕΡΤ, παρόλο που σε επίπεδο τηλεθέασης έχει μικρή συνεισφορά, δηλαδή ο κόσμος την έβλεπε λίγο και εξακολουθεί να την βλέπει λίγο. Τα έξι κανάλια που επρόκειτο να κλείσουν ήταν το 45% της τηλεθέασης, δηλαδή ο κόσμος που άνοιγε το κουτί τον μισό χρόνο του τον περνούσε κάθε μέρα σε αυτά τα έξι κανάλια που υποτίθεται ότι θα έκλειναν. Αυτό θα έκανε μεγάλη διαφορά στην ζωή του κόσμου και αν ποτέ συνέβαινε αυτό, θα άνοιγε ο τηλεθεατής θα έκανε ζάπινγ��, θα έβλεπε τρία κανάλια και θα έλεγε: ''εμένα γιατί μου το κάνατε αυτό;'' Εμείς είχαμε μια πολύ μεγάλη ανασφάλεια, που σήμερα δεν την έχουμε, αλλά ο κόσμος έχει κερδίσει το δικαίωμα να ανοίγει την τηλεόραση και να βλέπει κάτι».

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς:

«Με βάση την απόφαση αυτή, γυρίζουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Υπάρχει ένα τεχνικό πράγμα ότι οι άδειες όλων των τηλεοπτικών σταθμών που λήξανε 31 Δεκεμβρίου του 2015, δεν έχουν ανανεωθεί οπότε πιθανότητα αυτό που έχει προαναγγελθεί είναι ότι θα έρθει κάποια ρύθμιση που θα λέει πως προσωρινά παρατείνονται οι άδειες, με κάποια χρήματα, πολλά ή λίγα δεν ξέρω, θα το δούμε την Δευτέρα, που έχει προαναγγελθεί ότι θα κατατεθεί και θα πρέπει να ξεκινήσει μια κανονική διαδικασία να δοθούν οι άδειες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κάποτε. Επειδή αυτό είναι ένας διεθνής διαγωνισμός δεν μπορεί να γίνει γρήγορα. Η προηγούμενη διαδικασία, η τωρινή, κράτησε 7-8 μήνες, φαντάζομαι ότι θα κρατήσει περίπου 6 μήνες μια κανονική διαδικασία αδειοδότησης».

Για την μαραθώνια διαδικασία του διαγωνισμού που διήρκησε περίπου 70 ώρες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης είπε:

«Ήταν μια από τις υπερβολές και κατά την γνώμη μου αστοχίες, αλλά νομίζω ότι ο στόχος δεν ήταν να μπω εγώ στο κλουβί αλλά πιο ''επώνυμοι’’ και να έχει πιο πολύ νόημα».

Τέλος, ο κ. Αλκαλάϊ είπε ότι το STAR ετοιμάζει μια νέα εκπομπή με την Βίκυ Καγιά και ένα σήριαλ για το βράδυ και τόνισε ότι: «Ελπίζουμε να περνάει καλύτερα ο τηλεθεατής βλέποντας εμάς».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top