Εκστρατεία της ιταλικής Il Manifesto για το ελληνικό χρέος: «H Αθήνα δεν είναι μόνη»

Καλεί τους αναγνώστες να υπογράψουν επιστολή

Εκστρατεία της ιταλικής Il Manifesto για το ελληνικό χρέος: «H Αθήνα δεν είναι μόνη»

Στο πλευρό της Ελλάδας στηρίζοντας το αίτημα ελάφρυνσης του χρέους στέκεται η ιταλική αριστερή εφημερίδα Il Manifesto με εκστρατεία αλληλεγγύης εν μέσω της κορύφωσης της δραματικής διαπραγμάτευσης.

«Παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί» είναι η πρωτοβουλία-έκκληση της Manifesto, η οποία καλεί τους αναγνώστες να υπογράψουν επιστολή που στέλνει το μήνυμα πως «η Αθήνα δεν είναι μόνη».

Στην έκκληση που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διώξει την Ελλάδα. Η αιτία: δεν θέλει να κάνει δεκτό το αίτημα της Αθήνας για αναβολή της αποπληρωμής του χρέους. Η Ιταλία συμμετέχει στις πιστώσεις προς την Ελλάδα με 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς κάνουμε την αρχή, υποστηρίζοντας ότι -εκτός από σειρά επιφυλάξεων σχετικά με την νομιμότητά του- αποφασίζουμε να παραιτηθούμε από κάθε διεκδίκηση του ποσού αυτού, τουλάχιστον έως ότου η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος, χωρίς να αντιμετωπίζει κακουχίες, ως άμεση συνέπεια, η πλειονότητα των πολιτών της και χωρίς να πληγεί ανεπανόρθωτα -ποιος ξέρει για ακόμη πόσο καιρό- η οικονομία της. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν έναν ενήλικα από τον οποίο έχει κλαπεί η παιδική του ηλικία. Από τον οποίο εκλάπησαν, δηλαδή, η μνήμη και οι λέξεις του.»

«Η Αθήνα δεν είναι μόνη. Το γράμμα “παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί” είναι μια μικρή αλλά και μεγάλη απάντηση στην ενέδρα της ΕΕ και του ΔΝΤ σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα» γράφει η ιταλική αριστερή εφημερίδα.

Προσθέτει, δε, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε έ��α σχέδιο κατά της χρηματοοικονομικής ασφυξίας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, με νέα ξαφνική αλλαγή στάσης λέει και πάλι όχι: ζητά την περικοπή των συντάξεων και λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις. Επιστρέφει, δηλαδή, η 'παλιά' ταξική πάλη».


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top