«Ένας αρχαίος κόσμος για 3 ευρώ το κεφάλι»: Η μεγάλη έρευνα του Τάσου Τέλλογλου

Νέα εκπομπή στο Star την Μεγάλη Τρίτη

​Τη Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014, στις 23:40 ο Τάσος Τέλλογλου θα παρουσιάσει την τέταρτη έρευνά του με θέμα «Ένας αρχαίος κόσμος για 3 ευρώ το κεφάλι».

Γιατί ο πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας πρέπει να ασχοληθεί προσωπικά σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με το ωράριο των αρχαιοφυλάκων;

Και γιατί ενώ πέρυσι οι αρχαιολογικοί χώροι μας και τα ιστορικά μας αξιοθέατα δέχθηκαν 14 εκατομμύρια επισκέπτες, εισέπραξαν μόλις λίγο πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ;

Ο Τάσος Τέλλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος, μίλησαν το προηγούμενο δίμηνο μ�� εφόρους αρχαιοτήτων, επισκέπτες ξεναγούς, επιχειρηματίες του τουρισμού και γύρισαν στην Ελλάδα από την Πελοπόννησο μέχρι τη Μακεδονία, μια δεκάδα αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την αδυναμία του ελληνικού κράτους να μετατρέψει σε πραγματικό χρυσάφι τον πολιτιστικό του πλούτο.

Εκεί, που όλοι επικεντρώνουν στο ωράριο των αρχαιοφυλάκων, αυτό είναι μόνο ένα σύμπτωμα για την αδυναμία του κράτους αλλά και των ιδιωτικών φορέων να οργαν��σουν ελκυστικά για τον επισκέπτη αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, που είναι το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.

Στο ερώτημα «Μήπως η Ελλάδα δεν πουλάει;» αρχαιολόγοι, όπως ο Δημήτρης Παντερμαλής στο Μουσείο της Α��ρόπολης και η Αγγελική Κοτταρίδη στη Βεργίνα, αποδεικνύουν ότι η «δική τους Ελλάδα» πουλάει γιατί παραβίασαν τη νόρμα, που θέλει τον επισκέπτη ενοχλητικό, παρείσακτο και το αρχαίο εύρημα, ένα απολίθωμα μακριά από κάθε αφήγηση ικανή να αιχμαλωτίσει τη φαντασία του επισκέπτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top