Το μήνυμα του δημοσιογράφου του Star που δέχθηκε επίθεση από την Χρυσή Αυγή

Τι αναφέρει ο Παναγιώτης Μπούσιος για το περιστατικό;

Επιστολή για όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο Νέο Ηράκλ��ιο απέστειλε ο δημοσιογράφος του Star Παναγιώτης Μπούσιος, που, μαζί με το συνεργείο του καναλιού, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που «κάλυπταν» την συγκέντρωσή τους.

«Το κείμενο έχει πολλούς αποδέκτες… Όσους ψήφισαν ή υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, όσους τους… συμπαθούν, όσους… παραπλανήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και όσους λένε, συχνά-πυκνά “ας ρίξουν και καμία φάπα, δεν πειράζει”», γράφει ο Παναγιώτης και εξιστορεί όσα έγιναν στη συγκέντρωση των περίπου 300 ατόμων της Χρυσής Αυγής, παρουσία των βουλευτών Κασιδιάρη, Ηλιόπουλου και Γερμενή.

Τονίζοντας πως το συνεργείο του Star απλά θέλησε να καταγράψει μία φραστική αντιπαράθεση κατοίκου της περιοχής με μέλη της Χρυσής Αυγής, που έκαναν πορεία προς το νεκροταφείο Ηρακλείου, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων νέων, ο δημοσιογράφος εξιστορεί: «είχαν έρθει κοντά μας 2 - 3 φουσκωτά μέλη της Χρυσής Αυγής και άρχισαν να προπηλακίζουν τον οπερατέρ και εμένα λέγοντας χαρακτηριστικά “ποιοι είστε εσείς, από πού ξεφυτρώσατε, θα σας γ…, είστε μ… φύγετε από εδώ”. Παρά τις προσπάθειες μας να ηρεμήσουμε τα πνεύματα και αφού δηλώσαμε την ταυτότητα μας τα μέλη της Χ.Α. (ενός νόμιμα εκλεγμένου πολιτικού κόμματος όπως λένε συχνά και τα στελέχη της), άρχισαν να μας χτυπούν. Να χτυπούν αυτούς δηλαδή που λίγο νωρίτερα κάλυπταν δημοσιογραφικά την πορεία στην μνήμη των δυο νεκρών παιδιών».

«Σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων ήταν και ένστολος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος αφενός δεν προχώρησε στη σύλληψη αυτών που μας χτυπούσαν αλλα στη συνέχεια ούτε καν ήρθε να μας ρωτήσει αν χρειαζόμασταν κάποια βοήθεια ή αν θέλαμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Ο αυτόπτης μάρτυρας αξιωματικός αντέδρασε σαν να μην συμβαίνει τίποτα και απλά μας παρακολούθησε να απομακρυνόμαστε από το σημείο προσπαθώντας να γλιτώσουμε από το πλήθος που φώναζε υβριστικά συνθήματα, ξεχνώντας μέσα σε δευτερόλεπτα ότι συμμετείχαν σε μια πορεία… μνήμης και τιμής», συνεχίζει ο Παναγιώτης, που πήγε σε νοσοκομείο λόγω αιμορραγίας στο αυτί από το χτύπημα. «Ευτυχώς, προς μεγάλη απογοήτευση φαντάζομαι αυτού που με χτύπησε, δεν είχα κάτι σοβαρό», προσθέτει.

Και o δημοσιογράφος του Star καταλήγει:

«Κλείνοντας θέλω να πω τα εξής:

Πρώτον, δεν μου έκαν�� καμία εντύπωση η αντίδραση των μελών της Χρυσής Αυγής. Έκαναν αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια στους δρόμους. Μας χτύπησαν γιατί απλά δεν ήθελαν να καταγράψουμε κάτι που δεν τους άρεσε. "Αύριο" θα χτυπήσουν εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, γιατί θα εχει… ανάδρομο Ερμή. “Μεθαύριο” γιατί το μπουφάν σου θα είναι διαφορετικό από το δικό τους και την “άλλη εβδομάδα” γιατί θα τα έχουν βάλει με όσους το όνομα τους αρχίζει από… Ω.

Δεύτερον, μην σας κάνει εντύπωση για την συμπεριφορά του αστυνομικού. Ήταν ανίκανος, λίγος για να κάνει αυτά που προστάζει η στολή του ή έκανε τα στραβά μάτια; Άραγε ανέφερε το περιστατικό στους προϊσταμένους του; Αν το έκανε, θα έχει κάποιες, υπηρεσιακές, επιπτώσεις; Περιμένω να ακούσω για μια από αυτές τις περίφημες έρευνες ή ΕΔΕ. Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε αρχής για περαιτέρω διευκρινήσεις. Τις απαντήσεις του θα τις ακούσουμε λίγο καιρό μετά, όταν θα έχει προαχθεί σε κάποια ανώτερη θέση. Εκτός, αν η έρευνα της ΕΛΑΣ, που έγινε λίγο καιρό πριν για σχέσεις αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή, δεν εντόπισε αυτό το… μεμονωμένο σταγονίδιο.

Τρίτον, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Μην ακούσουμε πάλι όμως για “προκλητική συμπεριφορά δημοσιογράφων”, “ε, κάτι θα τους είπατε και εσείς” και άλλα τέτοια ωραία. Επίσης, μην ξεχνάτε, πεντακόσιες χιλιάδες συμπολίτες, ότι εσείς τους δώσατε αυτό το δικαίωμα με την ψήφο σας. Ελπίζω την επόμενη φορά να μην… παραπλανηθείτε από το… σύστημα και κυρίως μην ξεχάσετε ότι στο… παραβάν είστε μόνοι σας, άρα έχετε την απόλυτη ευθύνη για ό,τι θα σας συμβεί την… Δευτέρα των εκλογών.

Υ.Γ.: ευχαριστώ όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν. Διαδώστε το κείμενο για να μην σας πει κάποιος… “πότε έγινε αυτό; Πέφτω από τα σύννεφα. Α, αν το ήξερα δεν θα τους ψήφιζα”.»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top