«Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή και θα παραμείνει!»-Η απόφαση της Γ.Σ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ για το "λουκέτο"

Έτοιμοι να ορθώσουν το ανάστημα τους και να παλέψουν μέχρι τέλους, είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μετά την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Με ανακοίνωση τους, μετά τη γενική συνέλευση που έγινε το μεσημέρι, δηλώνουν πως η «ΕΡΤ είναι ανοιχτή και θα παραμείνει» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητ��σμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.

Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας.

Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικ��ύς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.»

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ:

«Με πραξικοπηματικό τρόπο , αγνοώντας το Σύνταγμα και την κοινοβουλευτική διαδικασία επιδιώκεται η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της διαπλοκής και των φεουδαρχών των ΜΜΕ. Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί και οι εργαζόμενοι να λειτουργήσουν τις δημόσιες συχνότητες ως βήμα για τον αγωνιζόμενο λαό και τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Το πραξικόπημα δε θα περάσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης.Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top