Οι top 5 ελληνικές παιδικές σειρές που αγαπήσαμε

Εσύ με ποιά από αυτές μεγάλωσες;

Οι top 5 ελληνικές παιδικές σειρές που αγαπήσαμε
Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Τα κινούμενα σχέδια που βλέπαμε όταν ήμασταν μικροί σου τα θυμίσαμε… Από ελληνικές παιδικές σειρές θυμάσαι καμία; Το star.gr γυρνάει τον χρόνο πίσω και σου παρουσιάζει τις πέντε που άφησαν εποχή!

5. Ο Παραμυθάς

Όσοι μεγάλωσαν με αυτή τη σειρά σίγουρα θυμούνται τον δημοφιλή παππού, ο οποίος από το 1978 μέχρι και το 1983 κρατούσε συντροφιά στα παιδιά.

Ο ίδιος υποστήριζε πως δεν έλεγε παραμύθια, αλλά όμορφες ιστορίες και περιπέτειες που ζούσε ο ίδιος όταν φορούσε το μαγικό γιλέκο που του είχε χαρίσει μια νεράϊδα!

4. Ο Θησαυρός της Βαγίας

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ζορζ Σαρή, η σειρά παιζόταν το 1984 από την κρατική τηλεόραση και ήταν από τις αγαπημένες σειρές μικρών, αλλά και μεγάλων.

Το story μιλούσε για μια παρέα παιδιών που αναζητά κάποιο χαμένο θησαυρό στην Αίγινα παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους και τους κινδύνους.
Χρυσές λίρες δεν βρήκαν, θησαυρό, όμως, βρήκαν: την φιλία, την αγάπη και την ελπίδα για το μέλλον τους.

3. Κάπου, Κάπως, Κάποτε

Σειρά με τραγούδι τίτλων που σου «κολλούσε», το «Κάπου, Κάπως, Κάποτε» έκανε πρεμιέρα το 1988.

Πρωταγωνίστριες της σειράς οι… μαριονέτες, που «ζωντάνευαν» θρύλους και παραδόσεις της ελληνικής λαογραφίας.

2. Φρουτοπία

Η τηλεοπτική μεταφορά του κόμικ που δημιουργήθηκε το 1983 από τον Ευγένιο Τριβιζά και τον σκιτσογράφο Νίκο Μαρουλάκη ήταν από τα πιο επιτυχημένα παιδικά προγράμματα που πέρασαν από την ελληνική TV.

Σε 47 επεισόδια, παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες των κατοίκων της Φρουτοπίας, της μακρινής χώρας που συνόρευε με το Αβγατηγανιστάν, το Πιπερού και την Χώρα του Χασμουρητού.
Μετά την ανεξήγητη εξαφάνιση του Μανώλη του μανάβη, οι συνάδελφοί του εγκατέλειψαν την χώρα και τα φρούτα ανακήρυξαν αρχηγό τους τον Αιμίλιο το μήλο, οργάνωσαν στρατό με επικεφαλής τον Φώντα το σκληρό καρύδι και ορκίστηκαν να μην αφήσουν ποτέ πια μανάβη να πατήσει στη Φρουτοπία!

1. Του Κουτιού Τα Παραμύθια

Αν ανήκεις στην γενιά των σημερινών 30άρηδων δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει έστω και ένα επεισόδιο από αυτή τη σειρά!
Πρωταγωνίστρια η μικρή Παρασκευούλα (με τις τεράστιες γυαλαμπούκες) που είχε κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι της ένα μεγάλο κουτί στο οποίο υπήρχε ένας ολόκληρος μαγικός κόσμος γεμάτος ��αραμύθια.

Ο Ρούχλας (Παύλος Κοντογιαννίδης), ο Φιόγκος (Φαίδων Σοφιανός), ο Σεβαστιανός (Παύλος Χαϊκάλης) και η Μελιά (Ήβη Σοφιανού) «ζωντάνευαν» όταν η Παρασκευούλα άνοιγε το κουτί, γίνονταν οι καλύτεροί της φίλοι και της έλεγαν ιστορίες από κάθε γωνιά της Γης!

Δύσκολο, πάντως, να ξεχωρίσεις πέντε από τις αγαπημένες ελληνικές παιδικές σειρές! Σίγουρα, εκτός από τις παραπάνω, το μάτι σου θα «πήρε» και τις «Γύρω Γύρω Όλοι», «Ντενεκεδούπολη», «Το Καπλάνι Της Βιτρίνας» και άλλες…


Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε τα τραγούδια από την «Φρουτοπία» και «Του Κουτιού Τα Παραμύθια»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top